avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mie imi plac problemele de logica. Tie?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mie imi plac problemele de logica. Tie?

Intr-un cos sunt 14 Kg de mere.
Avem o balanta si o greutate de 2 Kg.
Cum facem pentru a masura 3 Kg de mere numai din doua cantariri ?

Se dau 2 galeti negradate, una de 9 litri si una de 4 litri.
Cum facem sa obtinem in galeata mare 6 litri de apa?

Se dau 10 gramezi de cate 10 monede, fiecare moneda cantarind 10 grame.
Una dintre cele 10 gramezi este plina de monede false cantarind 11 grame fiecare.
Avand la dispozitie un cantar digital, foarte sensibil, cum se poate afla care gramada este plina cu monede false, dintr-o singura cantarire ?

Se dau 12 monede si o balanta fara greutati.
Una dintre monede este falsa adica este sau mai grea sau mai usoara.
Din 3 cantariri sa se determine care este moneda falsa si sa se precizeze daca ea este mai grea sau mai usoara decat restul.

Se dau doua sfori care ard fiecare in exact o ora.
Sa se masoare 45 de minute. stiind ca sforile nu ard uniform.

La ora 12 soarele nu prea lasa umbra suficient de alungita incat sa treaca o masina peste ea si sa nu calce si proprietarul de drept.=D> Ca si in bancul ala in care bunicul lui bula a murit fiindca l-a calcat o masina pe deget. Si tocmai era cu degetul in nas. Totusi sunt pe un forum cu juristi. Doar pentru inexactitatea declaratiilor nu prea se poate condamna un om pentru ucidere. Nu l-am putea condamna si pe Base pentru ca a declarat ca si-a pus busuioc in ...par?:((
Daca consideram par a fi un conglomerat de fire ce numara de la doua in sus, atunci nu. ;)
@BX, @ahile36...
Nu omitem partea juridica a problemei, dar trebuie sa tinem cont in prima faza de capitolul la care ne aflam... si anume, acela al logicii. Soarele lasa umbra la orice ora, chiar si la ora 12... si mai ales daca suntem la inceput sau sfarsit de an. De regula, atunci cand se pune o problema logica, raspunsul, (asa e "logic") sa se gaseasca cu o cat de mica parte in interiorul textului care enunta problema si nu in afara lui. Daca "privim atent" la urmatorul fragment, "o masina a trecut atat de aproape de mine incat, asa cum stateam cu privirea in jos, am observat cand a trecut peste umbra mea"
Acest fragment, era pentru cel care declara, o simpla improvizatie, in care inconstient a strecurat un neadevar. Daca ar fi vazut intradevar acea "faza", declaratia lui ar fi fost aoricum alta... o umbra nu poate fii calcata cu masina. Atunci cand masina ar fi ajuns in dreptul umbrei, umbra ar fi urcat pe masina si nu ai cum sa nu o vezi, pentru ca umbra nu fuge odata cu masina... simplu nu ?
Mai, mai, cata chitibusareala =D>! Argumentul ca umbra nu poate fi calcata este destul de ...:(, cel putin cum este pus in problema. Faptul ca s-a amintit de ora 12 la completari, am crezut ca are vreo importanta. Eu nu am sustinut ca nu exista umbra ci ca este atat de apropiata de emitent B-) incat ar fi foarte greu sa treaca o masina in viteza si sa nu-l loveasca. Si mai mult, eu nu am contestat problema ci am incercat sa-i dau un raspuns. Un raspuns slab, dupa cum vad.:)) Oricum, mersi pentru postari, ne mai punem mintea la munca.
justitiarul3 a scris:

@BX, @ahile36...
Soarele lasa umbra la orice ora, chiar si la ora 12... si mai ales daca suntem la inceput sau sfarsit de an.

Corect, dar exista ore si locatii in care nu lasa umbra deloc. Se poate stuida din p.d.v. astronomic asta si veti vedea ca exista multe zone din Planeta unde nu lasa umbra intre anumite ore.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

Autotest de inteligenta Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Sunteti in posesia a [b]12 bile de aceeasi marime si culoare[/b] , fara semne particulare ( care sunt interzise a se folosi in timpul rezolvarii autotestului ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Autoturism mma 2500 kg+ platforma 2700 kg mma? justskyzzo justskyzzo Buna tuturor, Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ... (vezi toată discuția)