avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doi copii ai unui cuplu nu vor să comunice de zeci de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doi copii ai unui cuplu nu vor să comunice de zeci de ani cu părinții. Acum câteva luni tatăl copiilor a decedat, dacă ei nu răspund la notificări, deși au semnat de primire, poate fi vorba de succesiune vacantă?

Doi copii ai unui cuplu, soț -soție, nu vor să comunice de zeci de ani cu părinții.Acum cateva luni, tatăl copiilor a
decedat.Nu răspund la notificări trimise cu confirmare de primire pe care le -au semnat(traiesc in Franta)..Că nu vin la mostenire(1/2 din apt bun comun), nu ar fi o problema.Nenorocirea este că prețul aptului a fost achitat de către soția supraviețuitoare cu bani de la părinții săi, ca soțul a părăsit familia in 1984, cand copiii aveau, 10 si 8 ani, ca respectivă a crescut singură copii până la absolvirea facultății, că acești copii au primit pensia de întreținere prin poștă de cand s-au născut, dar, până pe la 20, respectiv 17 ani pt. că tatăl lor s-a pensionat...
Copiii, neraspunzand la notificări, fac posibilă aparitia statului...Ce trebuie facut pt a se demonstra ca aptul este făcut, finanțat, reparat, întreținut, dotat doar de soție, deci că, practic, nu există un obiect al succesiunii.
Însuși defunctul, la divorț, a declarat că nu are nicio pretenție la apt, dar acest lucru nu a fost inclus si în dispozitiv, iar ulterior a tot amânat un partaj notarial, cum se angajase la divorț.
Un avocat vorbește de o acțiune de lichidare a succesiunii...Rog opinii
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:03, 5 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un obiect al succesiunii: apartamentul. Pana la proba contrară, este bun comun, dobândit în timpul casatoriei. Ideea e ca din 1984 până în prezent, soția a avut 34 de ani sa faca ordine (să încheie un partaj sau să completeze acea hotărâre judecătorească).
Nici statul nu are ce cauta in aceasta ecuație. Dacă renunta copiii sunt chemate la succesiune următoarele categorii de rude pana la gradul 4 inclusiv.
DIVORȚUL a fost în 2007. Inteleg ca succesiunea trebuie să se dezbată in instanță ??
Un avocat vorbește despre o soluționare a succesiunii printr -o acțiune de lichidare care poate aduce soției jumătatea aptului(obiectul succesiunii), alături de jumătatea sa(martori, termene, cheltuieli)
INTREB: este posibil ca , LA NOTAR, după un an de la deces, cu dovada notificării copiilor, surorile defunctului renunțând în favoarea soției supraviețuitoare, obține aceasta jumătatea în cauză?Acest lucru este fezabil, inclusiv prin faptul că,în urma lipsei de interes si comunicare a copiilor, surorile defunctului trebuie/sunt interesate să rezolve succesiunea pt bunurile decedatului din afara căsătoriei in cauză(defunctul are bunuri rezultate din moștenirea părinților, ca si surorile sale)
Mulțumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am auzit de o astfel de acțiune. In orice caz, trebuie probat faptul că banii cu care a fost achiziționat apartamentul provin de la părinții soției și au fost primiți sub forma de donație.
Cat despre renuntarea surorilor, deocamdată nu există o decizie a instanței prin care să fie decăzuți din drepturi copiii. Faptul că nu raspund la telefon nu e un motiv pentru excluderea lor de la succesiune.
Apoi, nu există renunțare "in favoarea ". Cine renunta, o face pur si simplu. Nu in favoarea, nu parțial.
Partajul ar trebui încheiat între copii și fosta soție. Se va judeca in lipsa, și cel mai probabil apartamentul va fi atribuit sotiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cunosc un caz in care sotia supravietuitoare a chemat copii defunctului (din relatii diferite) in instanta ca sa se constate ca apartamentul a fost platit integral din banii proprii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar asta se numeste "dezbaterea succesiunii pe cale judecătorească ".

Alte discuții în legătură

Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)