avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire

O persoana decedata nu are mostenitori. Ce se intampla cu terenul detinut de aceasta? Dar daca terenul a fost si este folosit de o alta persoana fara grad de rudenie si fara act de mostenire dupa decedata. Ce drepturi are aceasta persoana asupra terenului?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:52, 28 Mai 2018
Dacă nu are nici un fel de ruda, succesiunea este vacsnta, iar terenul îl ia statul
Revine statutului sau invocă posesorul uzucapiunea, dacă sunt întrunite condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune giulya_oana20 giulya_oana20 buna ziua,as avea si eu o intrebare cu privire la un contract de concesiune incheiat in data de 1.03.1999 si care specifica clar ca durata concesiunii este pe ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate ana_dark84 ana_dark84 In ce conditii poate obtine cineva titlul de proprietate? Cazul la care ma refer este urmatorul: un El casatorit cu o Ea. Casa si pamantul sunt ale familiei ... (vezi toată discuția)
Moºtenirea unui teren Mecarnic Mecarnic Bună seara! Mama mea biologică a decedat când eu aveam vârsta de 2 ani jumătate. Tată-l meu s-a recăsătorit legitim cu altă femeie şi m-au ... (vezi toată discuția)