avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Parintii mi-au cedat uzufructul viager al unui imobil, ei avand nuda proprietate. Mai am un frate. Dupa decesul parintilor, fratele meu poate cere si sa obtina radierea uzufructului?
Mentionez ca in actul de cumparare al imobilului respective s-a notat si suma contravalorii uzufructului, cu specificatia ca parintii mei sunt procuratori de fonduri.
Cel mai recent răspuns: nchris , utilizator 20:28, 29 Mai 2018
Sub ce formă v-au cedat părinții?
Ca acest "cedat" are un milion de sensuri.
In contractul de vanzare-cumparare al imobilului scrie ca pretul uzufructului viager este de … si ca dreptul de uzufruct viager a fost cumparat de subsemnatul, parintii mei fiind procuratori de fonduri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)