avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infracțiune în Germania, pedepsită cu închisoare 3 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infracțiune în Germania, pedepsită cu închisoare 3 luni și 2 ani cu suspendare și interdicție. Ce se poate întâmpla dacă acum, după o verificare în Elveția, respectivul a fost transferat în Germania din cauza unei amenzi de acolo, neplătită ?

Acum un an un var de al meu a fost prins cu o infractiune in germania si a facut puscarie 3 luni si 2 ani cu suspendare si interdictie.
Acum cateva zile a fost luat la verificare in elvetia si lau transferat in germania pentru ca avea o amenda de 300 euro la care iau dat 1 an (8 luni). E ceva de facut in cazul acesta ca sa poata sa ii dea drumu ? Precizez ca nu a mai fost in germania de la incident !!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 13:59, 31 Mai 2018
Transformarea amenzii in inchisoare este o practica a nemtilor. Din pacate exista o procedura specifica pentru a se contesta pedeapsa lucru care implica sprijinul unui avocat din Germania pentru a se obtine punerea in libertate si a se demonstra ca neplata celor 300 euro nu s-a datorat relei credinte a contraveninetului. Ma tem ca acum se vor plati inzecit cei 300 euro.

In schimb, raportat la faptul ca anterior exista deja o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare neplata celor 300 euro a determinat emiterea mandatului de arestare care a determinat retinerea in Elvetia, lucru care complica situatia.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Domnul traian as vrea sa specific ca amenda nu este chiar o amenda este mai mult ca un fel de cautiune sau asa ceva ca nu inteleg foarte bine germana !! As vrea sa stiu daca pun un avocat, exista sanse sa il scoata afara ? (Chiar si pe cautiune ) Dat fiind ca el nu sa mai dus in germania de la incident ! Si as mai vrea sa adaug ca nu stim nimic de el, nici un telefon nici macar orasul exact unde este inchis sau un cont unde sa ii bagam niste bani ! De la un translator care a vorbit cu noi atat stim ca, cazul cica ar fi inchis si ca nu este nevoie de un avocat. Este posibil asa ceva sa il condamne fara proces si fara avocat ?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Loboveloz, utilizator
Imposibil ca sentinta de condamnare sa fi fost pronuntata in lipsa unui aparator. Procedura impune desemnarea din oficiu a unui avocat lucru care mai mult ca sigur s-a intamplat. Faptul ca nu a fost citat corespunzator sau regulile de comunicare au fost incalcate aceste aspecte ar putea face obiectul unui recurs impotriva condamnarii.

In cazul in care s-a depasit termenul de recurs iar hotararea a ramas definitiva se poate formula revizuire in conf. Cu art 338 lit.a cod procedura penala german pentru motiv ca regulile privind comunicarea au fost incalcate.Totodata lipsa de aparare este un motiv special de nelegalitate reglementat in art.340 -342 Cod proc penala german.

Se poate introduce acțiunea in revizuire în scris sau o puteți înregistra la grefa instanței.

Acțiunea poate fi îndreptată împotriva condamnării propriu-zise sau doar împotriva cuantumului pedepsei.

Atunci când introduceți o cale de atac, expunerea motivelor este la latitudinea dumneavoastră.

Un recurs trebuie motivat cel târziu la o lună de la motivarea în scris a hotărârii. Aveți nevoie în acest scop de un avocat, deoarece nu vă este permis să motivați personal recursul.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar vreti sâ ne faceti sâ credem câ amenda de 300 € neplâtitâ vine din Walhala?
Stiti care sunt baremele amenzilor în Germania?
Vârul dvs nu a stiut sâ învete dupâ porcâriile fâcute si pedepsele primite, acum trece la casâ si plâteste totul.
Normal în târile civilizate.
Faptul câ a schimbat de tarâ ca sâ poatâ continua o activitate represibilâ în fata legii nu are nici o sansâ sâ-l ajute, din contra, autoritâtile elvetiene sunt fericite sâ-l bage în puscârie la nemti.
În Germania nu aveti nici o sansâ de recurs, dar, puteti sâ cheltuiti banii murdar câstigati!
Succes.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ieși pe cauțiune dacă a fost prins cu ampfetamina ? germania Ioanabadalita24 Ioanabadalita24 Buna ziua, sunt in Germania ma aflu intr-o situație disperata datorită unui bărbat cu care am avut o relație de nici 2 luni, eu am 18 ani ... el are ... (vezi toată discuția)
Juridic ContSters215948 ContSters215948 buna am si eu o intrebare prietena mea are un proces pe rol inrtebarea mea este poate fi condamnata si poate face puscarie este incadrata la art 215 alin ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea sentintei ancaiftimie ancaiftimie Buna ziua Dupa pronuntarea sentintei cu executare a pedepsei cu inchisoarea se poate face recurs fara avocat?cat dureaza recursul si de cate or se poate ... (vezi toată discuția)