avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general as vrea un raspuns ~sec~
Discuție deschisă în Contabilitate în general

as vrea un raspuns ~sec~

Pot deconta bonurile de combustibil la PFA - ca si cheltuiala ...dar de taxi ?
Pot deconta bonurile de combustibil (chelt si TVA ) la PJ , pt transport angajat ~la si de la locul de munca ~ ?
VA ROG DIN SUFLET .....DA / NU
Mutumesc , oricum o sa iau raspunsul ca o parere .nu ca fiind litera de lege ( v.OG 34/2009 )
Chiar tin sa decontez bonuri de combustibil in scopul deplasarii salariatilor la si de la locul de munca pt.SRL si crede-ma , ca eu PFA , ca sa comprim timpul , iau deseori taxi !!! Ce sa fac?
Rog din nou parerea ta si a altora .Bonuri la limita bunului simt.
Multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Pentru PFA nu cred ca sunt probleme. La SRL lucrurile sunt mai complicate. Si oricat ati "manca" ordonante, nu puteti sa faceti cum va convine. Aici situatia e clara.
Iar deplasarea se poate face in limita unui abonament nu neaparat cu taxiul. Faceti cum considerati dar la un eventual control o sa vi se elimine bonurile care nu sunt justificate.
In curand am o verificare de rambursare TVA .Chiar sant bucuroasa pentru ca o sa ma lamuresc pe aceasta problema .Oricum , multumesc mult
maran corina a scris:

Chiar tin sa decontez bonuri de combustibil in scopul deplasarii salariatilor la si de la locul de munca pt.SRL si crede-ma , ca eu PFA , ca sa comprim timpul , iau deseori taxi !!! Ce sa fac?
Rog din nou parerea ta si a altora .Bonuri la limita bunului simt.
Multumesc mult

Noi cei de aici, de pe forum, avem bun simt si ti-am accepta deductibilitatea. Statul insa, prin reprezentantii sai, nu are bun simt si, cum e atotputernic, a decis ca e cazul sa te jecmaneasca si sa nu accepte deductibilitatea acestor bonuri.
DA/DA

Alte discuții în legătură

Bonuri decontabile ContSters109653 ContSters109653 1. Am intrebat la AFP Timis daca bonurile ( de orice fel -in afara de combustibil) pot fi luate in calcul ca si cheltuiala .Raspunsul a fost acela ca , nu ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)