avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la contract de întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la contract de întreținere

Buna ziua
As dori sa stiu dacă dupa decesul mamei cu care am făcut contract de întreținere , mai este necesară succesiunea. Menționez ca mai am o sora care nu a semnat contractul de întreținere si vreau sa stiu dacă ii revine ceva din apartamentul mamei. Multumesc
Se pare va nu prea ati inteles contractul: dvs o îngrijiți pe mama pana la deces, iar în schimb, primiți casa. Deci la decesul mamei deveniți proprietara casei. Evident ca nu mai trebuie dezbătută succesiunea. Casa nu mai există la acel moment in patrimoniul mamei.
Si de ce ar fi trebuit sora sa semneze contactul? Actele se semnează de parti.
Daca intrebarea dvs se refera la dreptul de proprietate asupra apartamentului pe care, dupa cum spuneti, l-ati dobandit de la mama prin contract de intretinere, atunci nu aveti nevoie sa dezbateti succesiunea. Acest bun v-a fost transmis de mama in timpul vietii, pe cale de consecinta nu mai face parte din bunurile care raman de mostenit dupa mama. Pentru a mosteni orice alte bunuri ramase dupa mama, da, trebuie sa dezbateti succesiunea.
Multumesc tuturor pentru răspunsuri . Totul este clar. Numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Annarina Annarina Acum 20 ani mama a decis să îmi facă contract de întreținere in schimbul apartamentului. Mai am un frate care locuiește separat si nu participă cu nimic ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)