avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Acum 20 ani mama a decis să îmi facă contract de întreținere in schimbul apartamentului. Mai am un frate care locuiește separat si nu participă cu nimic la întreținerea mamei. Intrebarea mea este dacă se mai face succesiune in cazul decesului ei având în vedere că nu are alte bunuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:30, 18 Februarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Casa a fost transmisa prin contract de întreținere, din timpul vieții și alte bunuri nu mai sunt.
De ce ar contribui fratele?
Legal, dvs aveți obligația de întreținere și primiți în schimb un apartament.
Vi s-ar părea corect sa o îngrijiți pe mama în mod egal și la final, doar dvs sa primiti un imobil?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
raluk0207, utilizator
Nu voiam să zic că am pretenția să contribuie cu ceva fratele meu. Este corect ca eu să mă ocup de toate, ceea ce si fac. Intrebarea mea era dacă, după deces ,el mai poate cere ceva și dacă mai trebuie să fac succesiune..
nu mai aveti ce succesiune sa dezbateti ca mama nu mai are nimic. proprietar sunteti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la contract de întreținere Pufetina Pufetina Buna ziua As dori sa stiu dacă dupa decesul mamei cu care am făcut contract de întreținere , mai este necesară succesiunea. Menționez ca mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? gabyela gabyela Locuiesc cu mama in garsoniera.Am grija de ea.Mama mea vrea sa facem un act notarial sa fie sigura ca dupa moartea ei fratiimei care au unde locui nu ma vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei gaby09 gaby09 BUNA SEARA !MA NUMESC GABRIEL SI AS DORI SI EU DACA SE POATE UN SFAT IN LEGATURA CU SUCCESIUNEA DUPA DECESUL MAMEI.MAMA MEA A DECEDAT ACUM 4 ANI SI NU SA FACUT ... (vezi toată discuția)