avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparatorul nu mai are bani pentru notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparatorul nu mai are bani pentru notar

Buna ziua!
Am mostenit o locuinta, fiind unicul mostenitor. Am gasit cumparator, ne-am inteles la pret si am facut un antecontract de vanzare cumparare scris de mana. Mi-a achitat toata suma (exceptand 500 ron care nu ma mai intereseaza), in rate, pentru care i-am dat "chitante" de mana. Acum cumparatorul ma tot amana cu mersul la notar pe motiv ca nu mai are bani(si il cred). Eu as dori sa achizionez o locuinta cu programul "prima casa". Aveti idee cum as putea face sa nu mai figureze locuinta respectiva pe mine? Sa il dau in judecata?Asta dureaza mult. Sa ma duc cu contractul la impozite locale si utilitati? Ar fi de ajuns?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:40, 29 Mai 2018
Contractele sub semnătură privată (de mana) nu au nici o valoare.
Cel mult pot fi folosite ca un început de dovada scrisă, în instanță.
Fie așteptați să procure banii necesari, fie va adresati instanței și perfectati vânzarea pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare leusan leusan Am mostenit o cota de 5/20( DUPA TATA) formata din 7500 teren intravilan si 500 mp teren intravilan si casa in indiviziune cu 3 matusi ale mele.Din anumite ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac...? ContSters48937 ContSters48937 doersc sa cumpar un apartament, propietarul este in italia. am discutat cu el telefonic iar in tara cu fratele acestuia, care nu are procura pt a face actele. ... (vezi toată discuția)
Inapt psihic face un contract de vanzare cumparare de mana. este valabil? Sashy Sashy Buna seara, Tatal meu in iulie 2006 incheie un act scris si semnat de mana numit \"chitanta\" prin care el vinde un teren. La acel moment tatal meu avea ... (vezi toată discuția)