avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bullying si intimidare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bullying si intimidare la locul de munca

La locul meu de munca au avut mai multe incidente privind intimidarea intre colegi,bullying,jigniri si injurii intre colegi...angajatorul a fost instiintat iar dansul nu a luat nici o atitudine ,nu a vrut sa aplice vreo sanctiune..ce sa fac in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Diana888 , utilizator 13:06, 29 Mai 2018
In opinia mea, astfel de fapte intra sub incidența sancțiunilor disciplinare prevăzute de Codul Muncii, ca abateri disciplinare.

Potrivit legislatiei, angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Asadar, legea ii da dreptul si nu-l obliga sa aplice sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Ok,daca angajatorul considera ca nu vrea sa aplice sanctiuni si se ajunge la amenintari sau in cel mai rau caz politie..atunci de competenta cui este?
Politiei,ITM-ului?
Amenintarile sunt de domeniul dreptului penal. Politie, Parchet.
Multumesc frumos pt raspunsuri..☺
O zi frumoasa sa aveti domnule Cornel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dorim să introducem în regulamentul intern o prevedere referitoare la concedierea din motive disciplinare, e corectă formularea pe care am gândit-o? luminita29 luminita29 Buna seara, As dori sa stiu daca este corecta urmatoarea formulare din Regulamentul intern al societatii: ,,.... cumularea unui numar de minim 3 absente ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca marianams70 marianams70 buna seara, as dori sa intreb ce urmari poate avea un conflict intre doi colegi in incinta firmei dar dupa orele de program,mai exact dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Drept de concediere adry. adry. Are dreptul sa ma concedieze pentru abatere de la disciplina, fara un avertisment inainte? (vezi toată discuția)