Buna ziua,
Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie lunara de 1200 ron pentru ambii copiii. Din 2015 pana acum sotul a respectat intelegerea, platind lunar aceasta suma, pe langa faptul ca ii ia 2 weekenduri in fiecare luna, de vineri pana duminica, de sarbatori, in vacanta, suplimentar le cumpara haine, incaltaminte in fiecare sezon, plimbari la mall, cadouri. Anul trecut a platit o procedura dentara de 650 euro + consulatiile lunare, pregatire la anumite discipline. Este implicat activ moral si financiar in educatia copiilor.
Intre timp in familia noastra s-au nascut 2 copiii. Nu am cerut micsorarea pensiei alimentare.
Incepand cu anul trecut au crescut veniturile nete ale sotului, La moment avand in jur de 8000 lei venit net.
1. Daca fosta sotie se decide sa ceara marirea pensiei alimentare in functie de veniturile nete care sunt sansele ei de castig si cat % poate obtine. Cheltuiele extra, in afara pensiei alimentare pentru copii se pot folosi si demonstra in istanta ca proba ca sotul a ajutat la intretinerea copiilor in natura?
2. Un copil merge la liceu anul acesta. Sotul se ofera sa-i achite chiria, haine si incaltari + bani de cheltuiala. Cum sa procedeze? Sa fie pusa toata suma in contul copiilor, mentionand bani intretinere minor?
Fosta sotie ar trebui sa arate ca au crescut nevoile copiilor si tatal nu s-a implicat. In conditiile in care tatal s-a implicat asa de mult si pe langa, ma indoiesc ca ar avea castig de cauza fosta partenera.