avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara

Buna ziua,
Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie lunara de 1200 ron pentru ambii copiii. Din 2015 pana acum sotul a respectat intelegerea, platind lunar aceasta suma, pe langa faptul ca ii ia 2 weekenduri in fiecare luna, de vineri pana duminica, de sarbatori, in vacanta, suplimentar le cumpara haine, incaltaminte in fiecare sezon, plimbari la mall, cadouri. Anul trecut a platit o procedura dentara de 650 euro + consulatiile lunare, pregatire la anumite discipline. Este implicat activ moral si financiar in educatia copiilor.
Intre timp in familia noastra s-au nascut 2 copiii. Nu am cerut micsorarea pensiei alimentare.
Incepand cu anul trecut au crescut veniturile nete ale sotului, La moment avand in jur de 8000 lei venit net.
1. Daca fosta sotie se decide sa ceara marirea pensiei alimentare in functie de veniturile nete care sunt sansele ei de castig si cat % poate obtine. Cheltuiele extra, in afara pensiei alimentare pentru copii se pot folosi si demonstra in istanta ca proba ca sotul a ajutat la intretinerea copiilor in natura?
2. Un copil merge la liceu anul acesta. Sotul se ofera sa-i achite chiria, haine si incaltari + bani de cheltuiala. Cum sa procedeze? Sa fie pusa toata suma in contul copiilor, mentionand bani intretinere minor?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:46, 29 Mai 2018
Pentru 4 copii contribuția este de maxim 50% din venitul lunar net.

Se calculează așa: 8000 x 50% = 4000 : 4(copii) = 1000 x 2(copii) = 2000 lei.
Fosta sotie ar trebui sa arate ca au crescut nevoile copiilor si tatal nu s-a implicat. In conditiile in care tatal s-a implicat asa de mult si pe langa, ma indoiesc ca ar avea castig de cauza fosta partenera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărire pensie de întreținere după veniturile nete: se iau în considerare, ca probe că a contribuit și în natură la întreținerea copiilor, cheltuielile făcute de părintele nerezident ? Nata88 Nata88 una ziua, Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie ... (vezi toată discuția)
Probe pensie intretinere copii minori Nata88 Nata88 Buna ziua, Asa o situatie: fosta sotie ii face chemare in judecata tatalui copiilor si sutine ca el nu-si plateste intretinerea copiilor minori si suma ... (vezi toată discuția)
Se poate micșora cuantumul pensiei alimentare? grecudana grecudana Bună ziua,în prezent plătesc pensie alimentara pentru 2 copii minori 33%. Locuiesc cu cineva de 2 ani de zile și am dori sa ne căsătorim. Ținând cont ... (vezi toată discuția)