avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare-cumparare imobil

Tatal meu a incheiat un antecontract la notar pentru cumpararea unui imobil acum 15 ani, platind suma ceruta de vanzator. Ulterior vanzatorul nu a mai vrut sa incheie contractul de vanzare, pretinzand inca o suma de bani, cu toate ca in antecontract se mentionase ca a primit ultima rata din pretul convenit. Tatal meu s-a mutat in imobilul respectiv, la reparat si intrtinut ca un bun proprietar, fara a fi deranjat de vanzator. Intre timp tata a murit, apoi a murit si mama . Eu ca mostenitoare rezervatoare, nu pot dezbate succesiunea pentru acest imobil, ne existand un act de proprietate valid. Cum asi putea sa obtin titlu de proprietate asupra acestui bun, avand in vedere ca nu este implinit termenul pentru uzucapiune . Asi putea cere instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate ? Va multumesc anticipat pentru consultatie .
Cel mai recent răspuns: emy114 , utilizator 22:16, 30 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Ar fi mai multe soluții, însă pentru a o alege pe cea potrivită, e necesară o prezentare exhaustivă a situației de fapt și studierea înscrisurilor.
Cu titlu exemplificativ, ați putea opta fie pentru obținerea unei hotărâri care să țină loc de contract de vânzare cumpărare, fie ați putea invoca uzucapiunea.
Buna ziua. Multumesc D-le avocat pentru competentul raspuns. Privind solutia uzucapiunii cred ca nu este admisibila ,termenul legal de 30 ani pentru prescriptia instinctiva ne fiind indeplinit, iar pentru uzucapiunea cu termen redus de 10 ani nu stiu daca m-asi putea incadra .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pertinent ar fi să mergeți cu actele la
un avocat!
Unde se află imobilul?
Imobilulrespectiv este in comuna baneasa Jud.Galati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mana lanubis lanubis Buna ! Am cumparat in 78 de la tatal meu un teren cu contract de vanzare cump. facut de mana (teren pe care tata il ... (vezi toată discuția)
Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)