avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu darea in judecata din partea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu darea in judecata din partea unei binecunoscute firme de recuperari din Bucuresti

Buna ziua tuturor. As dori sa expun o problema destul de mare pe care o am cu o binecunoscuta firma de recuperari debite / creante din Bucuresti, pe care o voi denumi in cele ce urmeaza U&A pentru a nu le dezvalui identitatea, intrucat acest lucru ar contravine regulilor forumului. De asemenea voi denumi pe seful acestei firme I.U. din aceleasi considerente. Voi incerca sa expun pe scurt lantul evenimentelor in urma carora s-a ajuns pana la aceasta amenintare cu darea in judecata, amenintare ce sunt destul de convins ca se va materializa in zilele de urmeaza, avand in vedere reputatia pe care o are aceasta firma implicit acest domn in mediul online, sunt zeci de oameni care se plang si asta doar din ce am reusit sa gasesc eu cu un simplu google search.

Concret, acum 2 ani si ceva, mai exact in Ianuarie 2016, am fost contactat printr-o scrisoare ajunsa in cutia postala de catre U&A care imi promitea marea cu sarea, ca vor face tot ceea ce este legal posibil pentru a recupera creantele de la debitor, intr-un dosar de insolventa in care se afla firma la care lucrasem eu in perioada Decembrie 2014 - August 2015, firma ce datora unui colectiv de ~ 100 de angajati niste sume de bani. Fiindca trecusera deja cateva luni si in urma demersurilor lichidatorului judiciar nu se recuperase inca nicio suma, am ales intr-un moment de naivitate pe care acum il regret amarnic, sa colaborez cu aceasta firma U&A, semnand un contract de mandat prin care acceptam un comision de 10% + TVA din suma / sumele ce urmau a fi recuperate. Din acel moment si pana acum tot ceea ce a facut U&A pentru mine a fost sa ma spameze cu mailuri, unele cu informatii publice din BPI ( Buletinul Procedurilor de Insolventa ) si altele cu notificari ca am plati restante catre ei, survenite in urma celor 2 sume de bani recuperate in proportie de 100% in urma efortului depus de lichidatorul judiciar. Am tot intrebat, in nenumarate randuri, atat pe domnul I.U. cat si pe angajata desemnata in mod particular cazului meu ce demersuri au facut si cu ce au ajutat mai exact cei de la U&A in recuperarea baniilor, neprimind niciodata un raspund, domnisoara respectiva chiar vorbindu-mi total nepotrivit si trantindu-mi telefonul in nas dupa care a refuzat efectiv dialogul, transmitandu-mi prin intermediul secretarei ca "timpul sau este pretios si nu are timp de asa ceva". Dupa micile clinch-uri in mediul online via e-mail am hotarat la un moment dat, anul trecut, fiind absolut satul sa fiu spamat si simtindu-ma agasat deja, sa ii rog sa programam o intalnire la sediul firmei pentru a plati comisionul si sa incetam odata si pentru totdeauna aceasta colaborare, dar nu am primit niciun raspuns, nici pana in ziua de astazi. Asa ca am ales ca nu ma mai interese acest subiect. Pana luna trecuta cand am primit un mail din partea domnului I.U. care ma instiinta ca pe langa comision ( ~ 180 Lei ) acum mai am de platit si penalitati in valoare de ~ 410 Lei. A urmat un schimb de mailuri in care eu mi-am exprimat in mod normal nemultumirea si ca nu am e gand sa platesc aceste penalitati, dupa care domnul I.U. m-a acuzat de nicaieri de "cuvinte de cea mai joasa speta" si "mesaje nesimtite" - aceasta fiind o exagerare strigatoare la cel intrucat eu chiar nu am adresat niciun cuvant vulgar / trivial, sau injurii sau orice alta forma de denigrare si m-a anuntat ca firma U&A ma va da in judecata, amenintandu-ma pe deasupra ca daca imi permit sa le mai trimit vreun mesaj prin orice fel de forma de contactare, imi vor depune si plangere penala. Iritat de acest raspuns din partea sefului firmei care la inceput sa lauda ca imi va apara interesele si va face si va drege ca sa-mi recupereze banii iar acum vrea sa ma stoarca de fapt chiar pe mine de bani, am raspuns cu un ultim mesaj in care din nou acuzam faptul ca nu mi s-a explicat nici pana in ziua de astazi ce a facut U&A pentru mine, ca nu mi s-au raspuns mailurilor in care incercam sa programez o intalnire la sediul firmei pentru a plati comisionul si a inceta orice fel de legatura, atitudinea angajatei desemnate cazului meu fata de mine si altele... subliniand inca o data faptul ca sunt dispus in continuare sa platesc comisionul dar nu si penalitatiile iar daca nu se intelege acest lucru si se continua in directia asta voi face tot ce pot pentru ca lumea sa afle cum isi trateaza cei de la U&A clientii, desi, sincer, internetul chiar este plin de oameni care reclama in mod vehement tacticile folosite de catre aceasta firma. Dupa care am primit ultimul mail, astazi ( acum 4 ore practic ) in care sunt acuzat de infractiunea de santaj, ca vor sesiza imediat Parchetul in privinta mea, ca maine avocatii firmei vor plangerea penala pentru santaj si imi vor cere si daune. Am vrut sa raspund, de 2 ori am scris 2 raspunsuri total diferite dupa care am ezitat sa mai apas butonul de "Send" pentru a nu agrava si mai rau situatia, desi sincer mi se pare absolut incredibil si strigator la cer atitudinea pe care o are acest individ, I.U., care in loc sa ajute oamenii aflati intr-un anumit impas, de fapt le creeaza si mai mult stres si frustrare amenintand ca isi da un judecata si mai mult ca depune plangere penala impotriva propriului sau client.

Principala mea intrebare este daca chiar este posibil sa fiu acuzat de santaj prin simplul fapt ca am spus ca voi face tot ce pot sa se afle despre cum am fost / sunt tratat de catre aceasta firma ?! Nu inteleg care este santajul, adica... nu am voie nici macar sa-mi exprim frustrarea dand de veste oameniilor in ce hal se poarta cu proprii clienti aceasta firma de recuperare, care se presupune ca ar trebui sa-i ajute ?!

Pe langa asta, sincer, ma astept sa fiu dat in judecata, fiindca este plin internetul de cazuri in care acest domn I.U. a dat in judecata diverse persoane si chiar institutii, cand nu i-a convenit lui ceva anume. Mai mult de atat, din ce am citit, si acesta a fost dat in judecata la randul sau, de catre oameni aflati in situatii similare cu a mea, adica ajungand la capatul rabdarii in urma unor conflicte cu firma acestui domn I.U. sau cu el insusi. Ce ar trebui sa fac in acest sens si la ce sa ma astept in cel mai rau caz ? Ajung eventual acum sa fac si putina puscarie fiindca asa vrea muschiul acestui avocat inconjurat de o mica armata de alt avocati, pentru simplul fapt ca n-am nicio cunostiinta in ceea ce priveste Dreptul si deci chiar si daca este total nedrept ce mi se intampla, nu o sa stiu cum sa ma apar intr-o instanta de judecata ? Ce se intampla daca efectiv nu imi pot permite un avocat care sa ma reprezinte, ma prezint singur la tribunal si stau si inghit tot ce vor sa arunce in directia mea, neputincios fiindca n-am de unde sa stiu cum sa ma exprim intr-o astfel de circumstanta ? Eu la randul meu, as putea sa il dau in judecata pentru ceva anume pe acest domn I.U. pentru faptul ca mi-a creat stres si discomfort psihic prin amenintariile din ultimile mailuri, cu judecata si cu plangerea penala ? Exista macar notiunea de "avocat ieftin" astfel incat sa pot apela cu incredere la un avocat care sa nu ia si pielea de pe mine si intr-un final sa ma trezesc ca platesc comision + penalitati + daune + cheltuieli de judecata + onorariul avocatului ?!

Efectiv nu stiu cum sa procedez in raport cu aceasta amenintare de dare in judecata a acestui domn, repet, amenintare ce sunt destul de convins ca se va materializa in zilele urmatoare. Cred ca doar in Romania este posibil asa ceva, o firma de recuperari care te abordeaza cu promisiuni peste promisiuni ca iti va recupera banii, apoi vrea sa te stoarca de bani, te da in judecata, iti depune plangere penala... desi tu ai spus clar si raspicat ca vrei sa platesti comisionul datorat. Astept sfaturi, solutii, idei... orice ! Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Postare video continut erotic fara acordul meu Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Am si eu o mare problema. Tocmai m-am despartit, iar dupa aceasta barbatul cu care eram se pare ca nu a acceptat situatia, desi este casatorit, ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de mandat, in calitate de mandant TzapInferno TzapInferno Buna seara. Sunt intr-o situatie relativ neplacuta si am o senzatie acuta ca am facut o foarte mare gresala semnand un contract de mandat cu o firma de ... (vezi toată discuția)