avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doamna de la asociație îmi spune că am consumuri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. Este adevărat?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate.

1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 persoana si locuire efectiva 18-20 zile/luna, respectiv 0,8 mc la baie si 0,6 mc la bucatarie, Se gateste rar, iar cel mai mare consumator o reprezinta dusurile si masina de spalat. Dansa sustine ca poate cere verificarea metrologica, pe cheltuiala mea proprie. Este adevarat?
2. Mentionez ca detin locuinta de 1 an de zile, la achizitie nu mi-a venit ideea sa solicit vanzatorului certificatul metrologic, dar din ce am observat, cand se consuma apa, apometrul inregistreaza, si cand nu, nu. Deci, mi se pare ca functioneaza ok. Aveti idee cat ar costa verificarea celor 2 apometre?
3. Sunt obligat sa efectuez verificarea metrologica cu firma cu care lucreaza asociatia?
4. Daca as dori sa le schimb, ca sa evit timpul pierdut cu asteptarea si verificarea, pot contracta o firma autorizata sa faca aceasta interventie?
Din ce am inteles, cand se schimba apometrele, se anunta asociatia pentru a comunica indexul vechi? Sau am nevoie de vreo aprobare de la ei?
Tot doamna de la asociatie imi spune ca de ce ma chinui sa scriu consumul cu zecimale, ca asa fac toti, rotunjesc la 1 sau 2 mc si ca din cauza mea, se imparte la toti ceilalti locatari diferenta rezultata din indexurile declarate si consumul inregistrat de contorul din subsol.
Dar ideea e sa declar cat consum, nu peste, ca sa iasa la numar, sa nu mai fie nemultumiti locatarii.
Multumesc anticipat.
Dorin
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:12, 11 Iunie 2018
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu' Dorin,
Dvs. sunteti serios cand ne spuneti aici, pe forum ca la baie consumati 0,8 mc/luna, in conditiile in care afirmati ca locuiti 18-20 zile pe luna? Pai ce fel de dush faceti? La vasul de WC va garantez ca consumul zilnic este de cam 30-50 litri/persoana. Faceti niste inmultiri si o sa vedeti ridicolul.
Nu stiu cat costa metru cub de apa-canal la dvs. La noi costul este de 6.70 lei, ceea ce inseamna ca dvs. asociatia va repartizeaza lunar cam 10 lei pentru apa-canal....
Mai bine renuntati de tot la apa furnizata prin asociatie si va cumparati de la pravalie apa pentru consumul propriu. Eliminati toate discutiile pe aceasta tema!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu

O persoana care ajunge seara acasa, doarme, si a doua zi dimineata pleaca la serviciu nu merge de 5 ori la WC. Iar dus poate sa faca la sala/piscina...

Oricum, dupa calculul dumneavoastra: 30 l /zi WC x 20 zile = 600 l. 0,8mc = 800l, deci e "in grafic". Ii mai raman 200 l pentru dus.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte bine.
Omul nostru face economie, mai bine ca in Sahara.
Nu este nicio problema. Am zis si eu, adica mi-am exprimat o opinie, nu am dat cu paru'.
Cum eu nu merg la sala, nu practicam piscina si nici alte alea, consum impreuna cu sotia, in aceleasi conditii (doar seara ajung acasa) intre 8 -15 mc/luna. La mine dushul este dush, spalam rufelele la masina de spalat cam de 3 ori pe saptamana, nu avem masina de spalat vase... L:egumele procurate de la piata le spalam sub jet de apa la chiuveta de la bucatarie, apoi le clatim cu apa de la filtru.
Avem in toata asociatia apometre cu citire radio.
Nu va suparati, chiar in conditiile aratate, avem proprietari care consuma mult mai putin decat impricinatul, asa ca ce sa mai zic, nu mai zic nimic.
Ma aflu in situatia administratorului respectiv, asa ca mi se aprind beculetele cand vad asemenea consumuri de apa.
Va doresc o saptamana frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa rece....... dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. In cazul in care ai un ceas care contorizeaza consumul de apa rece, de ce trebuie achitat si pierderile care sunt scrise de asociatia de proprietari? Si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa? AmeaDica AmeaDica La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe ... (vezi toată discuția)