Bună ziua,
Am primit zilele trecute un plic cu mai multe documente din partea Allianz Țiriac, în legătură cu contribuția tatălui meu, decedat anul trecut, la fondul lor de pensii privat. Printre toate am anexată acolo și o cerere pentru a intra în posesia contribuției.
Prin notele explicative am constatat că pot primi banii printr-o plată unică sau, dacă fac parte dintr-un fond de pensii privat, singura posibilitate este să îmi fie transferată contribuția în contul meu. Dilema mea cea mai mare este că eu nu știu dacă fac sau nu parte dintr-un fond de genul ăsta, pentru că nu am semnat niciodată un contract de aderare. Am 23 de ani, am fost angajat deja în mai multe locuri.
Am citit că nu ar fi obligatoriu ca angajatul să semneze așa ceva și că poate fi repartizat automat. În regulă și până aici, dar am înțeles că ar trebui să primesc o situație a contribuțiilor mele, anual. Nu am primit niciodată.
Ridic această problemă pentru că nu știu cum să intru în posesia acestei contribuții, nu știu nici cum să aflu informațiile, am tot căutat dar părerile sunt împărțite. Practic pot intra în bucluc cu fals în acte.
Sper că nu m-am întins prea tare cu detaliile, vă mulțumesc anticipat!
Am deja certificat de moștenitor, în care am moștenit un autovehicul, era singura lui proprietate. Trebuie făcut altul pentru această problemă? Încă nu am reușit să aflu dacă fac sau nu parte dintr-un fond de pensii privat. Se pare că cei de la ASF dorm în papuci.
Dacă în certificatul de mostenitor inițial nu a fost menționată suma, trebuie să obțineți un certificat de moștenitor suplimentar, de la același birou notarial.