avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Factura de gaze exagerat de mare- cui ma adresez?
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Factura de gaze exagerat de mare- cui ma adresez?

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti carei institutii ma pot adresa (gen Protectia Consumatorului) in afara de firma furnizoare de gaz, pentru a putea lamuri o problema cu o factura de gaz, in valoare de 800 euro, in conditiile in care, max. de consum intr-o luna de iarna este de aprox. 200 euro.
Mutumesc anticipat!
Buna seara,
Sunteti in Italia?
Daca da, din ceea ce stiu gazele se factureaza pentru o perioada de 6 luni pe baza unui consum estimat. Dealtfel pe factura trebuie sa va apara perioada de facturare si daca consumul este estimat sau citit. Din experienta mea, cei de la gaze citesc si regularizeaza consumul o data pe an. Cel putin la Roma asa este.
Tot pe factura va apare ca puteti comunica indexul autocitit.
Initial discutati cu furnizorul de gaze
Exista diferente intre factura si contor individual ?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Da, sunt in Italia si frunizorul este LineaPiu, gaz si energie electrica si emite factura la 2(doua) luni. Ideea este ca, in luna septembrie 2017, atunci cand s-a emis factura cu problema, s-a schimbat contoarul si, cel mai probabil, indexul *luat cu pixul* a fost gresit, pentru ca, in medie, intr-o luna de iarna, nu depasim 200 euro. Am vorbit cu ei si tot asteptam o rezolvare care nu mai vine, verbal recunoscand ca e o greseala undeva. Unde pot cere mai departe ajutorul?
Multumesc!
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Exista diferenta intre citrea contoarului schimbat si cel nou. De aici s-a creat o situatie problematica, neputand rezolva cu ei, nimic, din sept.2017.
Zi buna!
Va puteti adresa cu o reclamatie la Autoritatea pentru Energie electrica si gaz.
[ link extern ]
Dar mai intai trebuie sa urmati procedera scrisa in aceste articole.
[ link extern ] /

[ link extern ] /

Bafta!

Alte discuții în legătură

Factură de gaz estimată sebestyenrozalia sebestyenrozalia Am optat pentru autocitire contor gaz. În luna aceasta am uitat să transmit indexul şi am primit o factură estimativă puţin spus exagerată. La ... (vezi toată discuția)
Regularizare factura gaz corecta ! ContSters226071 ContSters226071 buna ziua! eu sunt consumator casnic de gaze naturale, avand contract cu autocitire LUNARA si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262 ron. facturile ... (vezi toată discuția)
Tva factura regularizare electrica. Soleirolia Soleirolia Am primit recent factura de regularizare pt. energie electrica pe perioada februarie-august 2010 (precedentele facturi inregistrand un consum estimat). As dori ... (vezi toată discuția)