avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde pot reclama presedintele, administratorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde pot reclama presedintele, administratorul blocului?

Buna seara!
In urma cu 10 ani in blocul nostru s-au montat contoare individuale de gaze si avertizoare pentru gaze,, ambele s-au montat in apartamente.. In urma cu doua saptamani presedintele blocului m-a anuntat ca a decis sa schimbe avertizoarele de gaze, dar eu i-am spus ca nu sunt de acord sa-l schimb pe al meu. Din acel moment a inceput sa ma ameninte ca imi opreste gazele, ca opreste gazele pe intreaga scara, etc.
Cand am crezut ca s-a calmat am constatat ca, la intretinere mi-a fost adaugata prima rata pentru avertizor desi nu mi-am montat unul.. Nu am stiut de la inceput pentru ca pe chitanta nu este specificat, suma trecuta pe chitanta scrie ca reprezinta intretinerea aferenta lunii aprilie, dar am aflat apoi ca ea contine si prima rata pentru avertizor.
Vreau sa stiu cum imi pot recupera banii pentru ca atat presedintele cat si administratorul/casierul refuza sa mi inapoieze.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
cristianalucia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristianalucia , utilizator 22:34, 30 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conducerea administrativa a asociatiei poate fi reclamata la Compartimentul asociatii de proprietari constituit la nivelul Consiliului local, dar nu cred ca va rezolva situatia . In cazul in care se va intampla asa cum prevad, singura cale este o cerere de chemare in judecata a asociatiei, dar pentru a avea sanse de castig trebuie prezentate probe si martori . Daca hotararea de a schimba avertizoarele de gaze se justifica prin implinirea termenului de functionare si/sau daca hotararea a fost luata in Adunarea generala a proprietarilor cu majoritatea celor prezenti, nu cred ca aveti altceva de facut decat sa va resemnati si sa va mai reamintiti odata ca traiti in Romania, unde toate sunt cu fundu-n sus .
cristianalucia a scris:

Buna seara!
In urma cu 10 ani in blocul nostru s-au montat contoare individuale de gaze si avertizoare pentru gaze,, ambele s-au montat in apartamente.. In urma cu doua saptamani presedintele blocului m-a anuntat ca a decis sa schimbe avertizoarele de gaze, dar eu i-am spus ca nu sunt de acord sa-l schimb pe al meu. Din acel moment a inceput sa ma ameninte ca imi opreste gazele, ca opreste gazele pe intreaga scara, etc.
Cand am crezut ca s-a calmat am constatat ca, la intretinere mi-a fost adaugata prima rata pentru avertizor desi nu mi-am montat unul.. Nu am stiut de la inceput pentru ca pe chitanta nu este specificat, suma trecuta pe chitanta scrie ca reprezinta intretinerea aferenta lunii aprilie, dar am aflat apoi ca ea contine si prima rata pentru avertizor.
Vreau sa stiu cum imi pot recupera banii pentru ca atat presedintele cat si administratorul/casierul refuza sa mi inapoieze.
Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va hazardati sa denarati actiune in instanta impotriva administratorului sau a presedintelui de imobil,pentru ca in final veti fi dezamagita deoarece instanta va dispune hotarare defavorabila dv
Nu intruniti conditiile sa promovati actiune impotriva administratorului de imobil ,iar presedintele de asociatie va invoca interesul majoritatii
La bloc ,hotararile kuate cu acordul majoritatii sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Va multumesc pentru raspuns. Nu ii voi chema in judecata pentru ca nu agreez astfel de lucruri mai ales pentru niste lucruri marunte. Era vorba in primul rand de principiul proprietatii, care credeam eu, ca imi confera dreptul de a lua ca proprietar decizia care mi se pare mie mai buna, iar in al doilea rand de faptul ca mi-a perceput abuziv o taxa pentru un serviciu de care nu am beneficiat.
Va multumesc pentru raspuns. Nu ii voi chema in judecata pentru ca nu agreez astfel de lucruri mai ales pentru niste lucruri marunte. Era vorba in primul rand de principiul proprietatii, care credeam eu, ca imi confera dreptul de a lua ca proprietar decizia care mi se pare mie mai buna, iar in al doilea rand de faptul ca mi-a perceput o taxa pentru un serviciu de care nu am beneficiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare apometre de catre asociatia de proprietari Nina_C Nina_C Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema... Acum 9 ani, in blocul in care locuiesc s-au montat, prin grija Asociatiei de locatari, contoare apa rece ... (vezi toată discuția)
Chitante teava de gaze alex155 alex155 Situatia este urmatoarea: Eu am bagat teava de gaze. Administratorul imi cere acum copii xerox de pe chitante ca sa poata arata la oameni cat a costat, asta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa știu dacă se poate schimba administratorul ... poppatricia poppatricia Buna ziua! As dori sa știu dacă se poate schimba administratorul de bloc in urma unei decizii luate de către majoritatea proprietarilor. Menționez ca in ... (vezi toată discuția)