avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

BUNA ZIUA! Ma numesc COSTEA MIHAI sint din ARADsi sotia mea a intentat actiune de divort ,asta de cind si-a gasit pe internet pe un baiat .Momentan ea a plecat din localitate cu copilul fara acceptul meu luindu-si liber de la servici de joi pina luni ,a lasat copilul in grija mamei ei ,si a plecat sa se intilneasca prin tara cu noul ei iubit! eu nu-mi doresc sa ma divortez dar de cind la gasit parca a inebunit si totul sa se termine cit mai repede si sa fie cu el ,mentionez ca copilul nu prea o intereseza doar ca da foarte bine in instanta ! Ce poatsa fac in cazul de fata? MULTA STIMA SI RESPECT COSTEA MIHAI ,ARAD!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:12, 3 Noiembrie 2009
Acum, daca sotia a gasit pe altul, ar trebui sa va intrebati unde nu mergeau lucrurile prea bine?? sau, pur si simplu, sa acceptati idea ca omul nu este monogam, din pacate si o casatorie, in zilele noastre, greu ajunge sa fie celebrata la "nunta de aur". Eu va doresc sa va impacati si sa va salvati casnicia, dar acest lucru se poate realiza numai cu dorinta ambilor soti.

Juridic, la primul termen, sa depuneti intampinare, unde sa relatati exact cum stau lucrurile, sa aratati ca sotia e in culpa pentru destramarea relatiei si eventual, sa cereti custodia copilului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Cred ca ar trebui sa aveti o discutie serioasa cu sotia....si apoi o sa vedeti ce aveti de facut. Pana la urma, casnicia nu poate continua daca ambii soti nu-si doresc acest lucru.
La primul termen de judecata aveti posibilitatea sa depuneti intampinare si sa aratati caci culpa desfacerii casatoriei apartine in totalitatea sotiei reclamante....si astfel, instanta de judecata va putea respinge cererea de desfacere a casatoriei....
,
mentionez ca copilul nu prea o intereseza doar ca da foarte bine in instanta ! Ce poatsa fac in cazul de fata?

Daca dumneavoastra considerati ca oferiti mai bune conditii pentru o dezvoltare a copilului , iar mama isi da dovada de dezinteres fata de acesta , puteti alege sa-l protejati , cerand incredintarea spre crestere si educare a acestuia.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depinde de ce vreti dvs. Dar trebuie sa va puneti intrebarea daca relatia dintre voi este iremediabila. Nu o puteti obliga sa ramana alaturi de dvs.
Sfatul meu e sa va luati un avocat bun , sa faceti reconventionala la divort, sa cereti si incredintarea minorului ( daca are peste 10 ani e audiat)

Alte discuții în legătură

Divortul se poate pronunta fara acordul paratei marian-cristinel marian-cristinel Am si eu o nelamurire, motiv pentru care as dori ca prin intermediul celor care cunosc legea ami raspunde si mie.Doresc a divorta iar actuala sotie nu este de ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)