avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regim de detentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regim de detentie

Ce inseamna 2 ani de inchisoare in regim de detentie??
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
Mihaelalari, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Av. Moraru a scris:

Inchisoare.

Doamna avocat cu raspunsul pe care l-ati dat, mi-ati amintit de anii copilariei si de acea intrebare care mi se parea hazlie: "palarie intr-un picior, ghici ciuperca ce-i?"
Utlizatoarea voia sa afle ce inseamna in regim de detentie.

@Mihaelalari inseamna ca persoana respectiva va fi incarcerata, adica inchisa intr-un penitenciar pentru a executa pedeapsa. Anul penal ca perioada executata este mai mic decat anul calendaristic. Adica la un an de condamnare, persoana respectiva, daca se afla in Romania trebuie sa execute 8 luni.
Pentru condamnarea de 2 ani trebuie sa execute 1 an si 4 luni pentru a intra in comisia de eliberare conditionata care analizeaza comportamentul pe timpul detentiei si alte aspecte.
Comisia poate refuza cererea de eliberare conditionata.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Este posibil sa faca recurs ? Tin sa mentionez ca nu este inchis momentan a venit de cat plicul cu pronuntarea dar are voie in 3 zile sa faca contestatie! Poate cere un avocat din oficiu pentru asta?
Unde se afla persoana? In Italia sau Romania? Ati postat pe forumul Avocatnet Italia.

Eu nu sunt avocat, cu mai mult decat informatiile oferite nu va pot ajuta. Insa daca persoana este in Romania pot muta topicul in drept penal .
Este in romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata regim inchis theo_i theo_i Intrebare: Daca cineva este condamnat la 5 ani inchisoare, asta inseamna ca regimul de detentie este unul inchis? Si daca da, nu beneficiaza de posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Regim semideschis Bluorr Bluorr Buna seara. Soacra mea a primit pedeapsa de 5 ani si 6 luni cu executare, la regim inchis, pentru evaziune fiscala. As dori sa stiu dupa ce perioada se pot ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)