avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar Anglia
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar Anglia

Buna ziua,
Am un credit de aprox 65000 lei de nevoi personalecare pentru cateva luni nu o sa il pot achita si cel mai probabil voi avea poprire. In curant voi pleca in Anglia la munca. Daca sunt in Anglia poprirea se va pune pe salarul de acolo? Cam dupa cat timp?
Daca sotia e codebitor dar am eu poprire o afecteaza si pe ea in sensul sa ii puna si ei poprire?
Daca rata acum e de 1700 lei la credit din cont o sa imi fie retrasa suma asta sau o treime din venit?poate fi poprirea lunara mai mare decat e rata? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 23:22, 30 Mai 2018
Fiind vorba despre punerea in executare a unui contract de credit, executarea silita pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene se poare realiza doar in conformitate cu dispozitiile imperative ale statului respectiv cu privire la titlurile executorii straine ce pot fi puse in executare, iar conditiile de executare si modalitatile specifice nu le conosc, insa puteti consulta un jurist calificat din UK ptr a va indruma cu privire la acest aspect.

Codebitorul va fi executat silit in aceeasi masura pentru recuperarea creantei.
Daca nu exisnta decat un singur creditor atunci nu se poate retine decat 1/3 din venituri insa daca exista 2 sau mai multi creditori vi se poate retine maxim 1/2. Este posibil ca suma proprita sa fie mai mare decat rata in functie de valoarea veniturilor proprite dar nu poate depasi procentele amintite anterior.
Teoretic pot,practic greu. De oprit o sa ii opreasca la sotie 3/4din salar. Cand trimiti bani acasa, trimite cu "money gram,comision maricel 5£la 100£"eu asa fac de 4 ani si nici un fel de problema. Si nu iti fa grijii ca o sa iti opreasca din salariu pe care il castigi aici in UK. Cum stie executorul unde esti?. Si chiar de afla ca esti in UK unde in UK si la ce banca ai cont.Costul este foarte mare sa afle unde locuiesti,lucrezi si la ce banca ai cont.Mai ales ca ies din UE.Ps. Si eu imi puneam aceleasi intrebari ca tine cand am venit aici .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
aikidoro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc nicoleta_ghebaru nicoleta_ghebaru Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor, sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2008, pana in 2010 am achitat ratele luna de luna, el fiind ... (vezi toată discuția)