avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am hotărâre judecătorească executorie, dar am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am hotărâre judecătorească executorie, dar am făcut apel. Mă pot evacua forțat cu executorul înainte de judecarea apelului?

Am hotărâre judecătorească executorie dar am făcut apel mă pot evacua forțat cu executorul înainte de judecarea apelului?cate zile se acordă la o evacuare? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 22:35, 7 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati de urgenta printr-o actiune separata suspendarea executarii sentintei apelate pana la solutionarea definitiva a dosarului ce are ca obiect actiunea in evacuare.

Totodata puteti formula concomitent o cerere de ordonanta presedintiala fara citarea partilor si de urgenta pentru suspendarea provizorie a sentintei apelate pana la solutionarea dosarului ce face obiectul evacuarii atasand si cererea de suspendare formulata concomitent. In practica unele instante admit asemenea cereri altele resping solicitarile ca inadmisibile. Nu exista o practica unitara.

Pentru suspendarea executarii o sa fie necesar sa platiti o cautiune in valoare de 1000 lei.

In ambele cazuri trebuie sa aveti un avocat care sa sa consilieze in aceasta privinta, sa formuleze cererile si sa va reprezinte interesele in instanta.

Executorul va poate evacua dupa ce veti primi o somatie in care se va preciza un termen foarte scurt de cateva zile. La expirarea acelui termen puteti fi evacuata fortat daca nu parasiti imobilul.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt, da. Cererea de apel nu este suspensorie.
In rest, faceți așa cum v-a explicat D-nul Traian. Explicațiile sunt destul de amănunțite și exacte.
Vă dau o situație reală a unui vecin, care este extrem de ciudată. Acestuia i s-a întocmit și încuviințat, printr-un proces intentat de șefii Asociației de Proprietari, un dosar de Executare Silită pentru o restanță de ... 40 de lei (în 4 ani !?) și o penalizare de ... 800 de lei (de unde a calculat Experta Contabilă asemenea aberație de penalizare cu mult mai mare ca restanța ?), dar și Cheltuieli de Judecată aberante de ... 1400 de lei !
Dar acest vecin a câștigat anterior, pe 14.02.2017, prin sentință definitivă și irevocabilă, Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 2015, prin care ar trebui să se storneze sumele hotărâte ilegal în acea Adunare Generală (au semnat această sentință 4 judecătoare din două Instanțe, deci ... NO COMMENT), plus că avem situația în care conducerea nu avea dreptul să conducă Asociația, bazându-se pe acel proces verbal anulat definitiv.
ÎNTREBARE: Dacă acest vecin va cere Executorului Judecătoresc, înainte de a-l executa silit pe dânsul, să execute silit Asociația de Proprietari (este tot o sentință definitivă, chiar anterioară, deci ar trebui aplicată de urgență), VA FI OBLIGAT EXECUTORUL JUDECĂTORESC SĂ O EXECUTE, ANIHILÂND ASTFEL ACEA SENTINȚĂ ABSURDĂ, CARE ARE LA BAZĂ O RESTANȚĂ ULUITOARE DE ... 40 DE LEI !? Dacă se va aplica prima sentință, nu va mai rămâne nicio sumă ca și datorie în cea de-a doua sentință ilegală și extrem de ciudată ca sume calculate (penalizarea nu poate fi niciodată mai mare ca restanța).
N-ar trebui prin această mișcare inteligentă să le dea Șah-Mat șefilor Asociației de Proprietari care cerșesc bani ne-meritați ?

Traian Fanea a scris:
Solicitați de urgență printr-o acțiune separată suspendarea executării sentinței apelate până la soluționarea definitivă a dosarului ce are ca obiect acțiunea în evacuare.
Totodată puteți formula concomitent o cerere de ordonanță președințială fără citarea părților și de urgență pentru suspendarea provizorie a sentinței apelate până la soluționarea dosarului ce face obiectul evacuării atașând și cererea de suspendare formulată concomitent. În practică unele instanțe admit asemenea cereri, altele resping solicitările ca inadmisibile. Nu există o practică unitară.
Pentru suspendarea executării o să fie necesar să plătiți o cauțiune în valoare de 1000 lei.
În ambele cazuri trebuie să aveți un avocat care să vă consilieze în această privință, să formuleze cererile și să vă reprezinte interesele în instanță.
Executorul vă poate evacua după ce veți primi o somație în care se va preciza un termen foarte scurt de câteva zile. La expirarea acelui termen puteți fi evacuată forțat dacă nu părăsiți imobilul.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mie mi se pare un abuz ca soția unui debitor, care nu este proprietară a imobilului, să fie terorizată cu poprirea salariului lunar flory_mr flory_mr Dacă soția nu e trecută în actul de proprietate, Executorul Judecătoresc poate să-i pună poprire pe salariu, știind că doar eu sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)
Sechestru judiciar exonerata exonerata Va rog sa ma lamuriti poate fi pus sechestru pe bunurile societatii de catre un executor in conditiile in care am pierdut un proces fata de aceasta persoana ... (vezi toată discuția)