avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie copil

Doresc o parere la aceasta situatie : un cuplu sunt in divort au un minor in varsta de doi ani , tatal vrea sa divorteze amaibil , accepta sa nu faca obiectii , se ofera sa plateasca pensia alimentara , program de vizita si legaturi cu minorul de bun simt . Procesul de divort este in perioada de regularizare , fara termen stabilit . Tatal minorului munceste in UE de aproximativ 6 luni , trimitind constant sume . Mama minorului a maia fost casatorita si este mama la un alt minor ce a fost incredintat primului sot ( aceasta a mai primit o amenda pt prostitutie , implicata in alte povesti cu caracter infractional ) .Mama a hotarit sa nu astepte pronuntarea divortului si a decis sa treaca granita in Ungaria cu minorul ascuns sub o patura impreuna cu noul concubin ( acesta are mandat de arestare pt o fapta in Romania )...au fugit de controlul vamal si au fost alergati de politie rutiera aproximativ 60 km . Au fost retinuti si si urmeaza sa fie judecati in Ungaria . Intrebare: ce risca mama in acesata situatie posibila rapire etc , tatal o poate decadea din drepturi .
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:25, 1 Iunie 2018
Da. Cu un avocat bun o poate se ceara decăderea din drepturi mai ales ca a pus in pericol copilul. Se putea sufoca acolo, cine știe ce intenții avea cu el... sa L vândă, sa L pună sa cerseasca.... tatal sa își angajeze un avocat bun si sa ceara decaderea mamei din drepturile părintește. Sau cel putin sa obțină custodia exclusiva a copilului
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Divergente in familie kristy31 kristy31 Mama doreste sa isi aduca copilul minor la scoala in Italia farà acordul tatalui . Dar avand imputernicire de al scoate din Romania. Ce consecinte ar avea. Ce ... (vezi toată discuția)
Proces divort ContSters472463 ContSters472463 Buna ziua, Am fost inselata de sot cu o persoana casatorita care are si un copil minor.Cand totul s-a aflat, sotul respectivei a inaintat divort.Toti suntem ... (vezi toată discuția)