avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CNPP solicita clarificari la dosarul de pensii dupa 26 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CNPP solicita clarificari la dosarul de pensii dupa 26 de ani!

Tatal meu, (85 ani) incadrat cu grad de handicap locomotor grav este chemat de urgenta la Casa judeteana de pensii pentru a duce originalul diplomei de licenta si foaia matricola care sa demonstreze absolvirea facultatii (1967) nivel zi. Intrebarea mea este daca nu gasesc foaia matricola, iar pe diploma nu figureaza 5 ani sau nivel zi, poate fi o problema? Ce pot sa fac? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 3 Iunie 2018
Poate fi o problema, daca nu scrie cursuri de zi.
Banuiam, drept sa va spun nici pe diploma mea nu scrie cursuri zi si am absolvit in 91, si intre timp am si un doctorat, deci trebuie sa-mi iau concediu sa imi obtin de pe acum o adeverinta de la facultate, ca poate nu-mi voi primi pensia corespunzator nivelului de pregatire
Probabil ca din cauza ca nu se mentioneaza pe diploma, vi s-au cerut acele documente.
Pai in 1967, asa erau completate diplomele de licenta la UNiv din Timisoara, de unde deduc ca la vremea aceea o diploma de licenta era echivalenta la zi (5ani) sau seral (6 ani). Totusi o diploma este o diploma. De ce acum se face o asfel de discriminare. Cand te gandesti ca astazi se ia licenta dupa 3 ani, extrapoland, probabil ca ne putem gandi ca asta va conduce la o noua discriminare a supravietuitorilor stagiului de cotizare. Nu mi se pare in regula!
Problema nu apare de acum , ci de la aparitia Legii 19/2000 care prevedea :

Art. 38. - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului superior, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare studii la stagiu de cotizare ailito99 ailito99 Buna ziua, In cf. cu Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, ... (vezi toată discuția)
Pierdut original diploma licenta vasileion1955 vasileion1955 la dosarul de pensie e necesar ptr. calcul facultate absolvita la cursuri de zi diploma original. adeverinta de absolvire a facultatii la zi [exista] am ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei chivuana chivuana In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)