avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere activitate - plata contributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere activitate - plata contributiilor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: de cateva zile sunt angajata altei societati, Dar problema este ca intre fostul loc de munca si cel actual sunt 7 zile lucratoare pe care le-am pierdut. Va rog sa-mi spuneti:
1. In ce fel ma va afecta asta din punct de vedere al pensiei? (in afara de faptul ca perioada de 7 zile nu va fi considerata stagiu de cotizare)
2. E nevoie sa platesc retroactiv contributiile de sanatate pentru aceste zile sau voi fi automat asigurata din momentul in care am inceput activitatea la noul loc de munca?
3. Voi putea beneficia in viitorul apropiat (1-2 ani) de indemnizatia de crestere a copilului tinand cont ca am avut contributii partiale in ultima luna la angajatorul precedent?
4. In ce fel ma va afecta asta in cazul in care vreau sa iau un credit de la o banca?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
ionela1806, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 1 Iunie 2018
1. In ce fel ma va afecta asta din punct de vedere al pensiei? (in afara de faptul ca perioada de 7 zile nu va fi considerata stagiu de cotizare)

Cele 7 zile nu vor fi luate in calcul la vechimea in munca si la stagiul de cotiare pentru pensie.

2. E nevoie sa platesc retroactiv contributiile de sanatate pentru aceste zile sau voi fi automat asigurata din momentul in care am inceput activitatea la noul loc de munca?

Sunteti asigurata si in perioada celor 7 zile de intrerupere.
Calitatea de asigurat încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuției. Prin excepţie, pentru persoanele care au avut calitatea de salariat termenul de 3 luni se calculează de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.

3. Voi putea beneficia in viitorul apropiat (1-2 ani) de indemnizatia de crestere a copilului tinand cont ca am avut contributii partiale in ultima luna la angajatorul precedent?

Nu va afecteaza intreruperea respectiva in situatia in care doriti indemnizatia pentru CCC.

4. In ce fel ma va afecta asta in cazul in care vreau sa iau un credit de la o banca?

Nu va afecteaza.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Plata contributiilor bugetare de catre angajat direct la camera de munca Carmen N Carmen N Avand in vedere ca nu sunt angajata (dar am fost pana acum 2 luni fara nici o intrerupere timp de 6 ani), dar vreau sa beneficiez de acel concediu platit de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)