avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa-mi platesc cartea de munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa-mi platesc cartea de munca?

Am si eu o intrebare:m-am angajat si dupa 2 luni am fost data afara,acum sunt in proces cu angajatorul,dar avocatul m-a sfatuit sa ma impac cu el pt o anumita suma de bani.vreau sa stiu daca imi pot plati eu cartea de munca la cas fara un contract de munca pt ca imi doresc f mult un copil si vreau sa beneficiez de maternitate.pot face acest lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:54, 1 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Va puteti duce la CJP( casa judeteana de pensii si asigurari sociale ), unde incheiati un contract prin care va obligati la plata asigurarilor sociale pentru pensie, iar in functie de suma platita in cartea de munca ( pe care o vor tine si completa ei ), veti beneficia de un cuantum al pensiei proportional.
Cu stima !
Si se considera vechime in munca, adica se calculeaza la pensie ca ani in campul nmuncii, ani lucrati ?
Daca poate sa-mi raspunda cineva.
Multumesc.
Puteti sa solicitati la Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale incheierea de contract de asigurare sociala,in cadrul caruia pentru un salariu oe care singura il veti preciza ,urmeaza ca lunar ,sa depuneti comisionul legal prevazut ex pentru salariul minim de baza se achita aprox 168 lei
Perioada pentru care contribuiti lunar cu cota de contributie aferent venitului precizat de catre dvs,se constituie ca si vechime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari pensii apeiron2 apeiron2 daca platesc contributia anuala la CAS, se ia in considerare ca vechime in campul muncii.,mai exact se considera vechime la pensie? (vezi toată discuția)
Contract irenaradulescu irenaradulescu Am terminat somajul si doresc sa platesc in continuare contributiile la stat. De ce documente am nevoie si unde sa ma adresez? Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata contributiilor pentru vechime pensie adrianapopa adrianapopa Buna ziua, in decembrie termin indemnizatia de crestere a copilului si am o problema. daca nu ma angajez dupa aceasta perioada pot sa imi platesc eu ... (vezi toată discuția)