avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținerea actului de proprietar(vanzare teren)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținerea actului de proprietar(vanzare teren)

Bună ziua, dețin un teren de 340mp cu o casă construita pe el, Bunicul meu la cumparat cu o chitanță de mână înainte de 1989. Mi a rămas moștenire acum doi an în urma decesului mamei mele, dețin act de succesiune după moartea bunicului din care mamei mele ii revine o cota parte din teren, act de partaj in care familia mamei mele renunța la partea lor în favoarea ei și actul meu de moștenitor după succesiunea dupa decesul mamei mele. Am înregistrat succesiunea și proprietatea pe numele meu la primărie la taxe și impozite și la registrul agricol (rol). Ce pași trebuie să urmez să obțin un act de proprietar care să-mi dea dreptul de vânzare a terenului? din păcate chitanța de mână nu o mai găsesc.
Precizez ca familia mea locuiește aici dinainte de 89 si până în prezent.
Nu dețin acte, schițe ale terenului.
Din cate stiu în trecut mama mea a incercat să ceară ordinul prefectului și a fost chemată și nu s a prezentat
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
Vochescu Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vochescu Alexandru , utilizator 11:32, 2 Iunie 2018
posibil o actiune in uzucapiune
Care variantă este cea mai buna? Uzucapiune sau ordinul prefectului?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

posibil o actiune in uzucapiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme iulia.dragomir iulia.dragomir Am in familie un caz de succesiune mai complicat si as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei probleme. Pe scurt, bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)