Bună ziua, sunt angajat la o unitate bugetara ,am avut salariul până in luna decembrie de 1740, începând cu ianuarie 2018 salariile s-au majorat cu 25%, deci trebuia să am salariul de 2175, am beneficiat de majorate, dar in luna mai mi s-a spus ca s-a facut o greșeală si trebuie sa dau banii înapoi, deoarece sunt personal contractual si trebuia sa mi se facă salariul de 1900 ron . Menționez că doamna care ține contabilitatea la noi este de la o firmă de contabilitate și nu a mai ținut contabilitatea la o firmă bugetară. În sectorul privat este vorba de majorarea salarială la petsonalul contractual la minimul pe economie, nicidecum in sectorul bugetar.
Răspunsul dumneavoastră este evaziv, dacă se poate să-mi răspundeți dacă trebuia sa-mi majoreze salariul cu 25% să ajung la salariul de încadrare 2175 sau sa mi se dea salariul de 1900? Suntem plătiți de la bugetul de stat , de aceea am spus că este diferit de sectorul privat.
Trebuie vazuta grila de incadrare. Teoretic toate salariile s-au majorat cu 25% , brut la care se aplica noile contributii trecute in sarcina angajatului, astfel incat sa nu se inregistreze diminuari, la net, fata de luna decembrie 2017. Vedeti la o institutie similara ce salariu are prevazut pentru acelasi post. Vedeti legea 153/2017 actualizata la 2018.