Bună ziua, sunt angajat la o unitate bugetara ,am avut salariul până in luna decembrie de 1740, începând cu ianuarie 2018 salariile s-au majorat cu 25%, deci trebuia să am salariul de 2175, am beneficiat de majorate, dar in luna mai mi s-a spus ca s-a facut o greșeală si trebuie sa dau banii înapoi, deoarece sunt personal contractual si trebuia sa mi se facă salariul de 1900 ron . Menționez că doamna care ține contabilitatea la noi este de la o firmă de contabilitate și nu a mai ținut contabilitatea la o firmă bugetară. În sectorul privat este vorba de majorarea salarială la petsonalul contractual la minimul pe economie, nicidecum in sectorul bugetar.
Răspunsul dumneavoastră este evaziv, dacă se poate să-mi răspundeți dacă trebuia sa-mi majoreze salariul cu 25% să ajung la salariul de încadrare 2175 sau sa mi se dea salariul de 1900? Suntem plătiți de la bugetul de stat , de aceea am spus că este diferit de sectorul privat.
Trebuie vazuta grila de incadrare. Teoretic toate salariile s-au majorat cu 25% , brut la care se aplica noile contributii trecute in sarcina angajatului, astfel incat sa nu se inregistreze diminuari, la net, fata de luna decembrie 2017. Vedeti la o institutie similara ce salariu are prevazut pentru acelasi post. Vedeti legea 153/2017 actualizata la 2018.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.