avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodat cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodat cu probleme

Buna ziua!
De aproximativ un an, tatal meu a lasat ca in apartament sa locuiasca o persoana in baza unui contract de comodat. Acea persoana a plecat in alt oras. Nu mai doreste prelungirea acelui contract de comodat intrucat acea persoana a lasat in urma mai multe obiecte deteriorate( usa dormitor sparta, clante usa deteriorate, pereti murdariti etc plus ceva facturi neplatite. Am putut comunica cu aceasta pe fbk ( nr de telefon l.a schimbat) si am stabilit o zi sa ne putem vedea in orasul y si sa imi dea contravaloarea facturilor si a obiectelor deteriorate. Aceasta nu s.a tinut de cuvant. Intre timp a trebuit sa schimp si cheia de la intrare in apartament intrucat aceasta mai lasase duplicate la 2_ 3 prieteni. Am anuntat.o de acest lucru tot pe fbk si i.am scris ca in momentul in care doreste sa isi ridice lucrurile personale sa ma anunte cu 1_2 zile inainte. Dupa acest mesaj nu mai doreste sa citeasca nici un mesaj de la mine desi este online in diferite perioade ale zilei. Cum pot scapa de obiectele sale personale din apartament ( haine incaltaminte, lenjerii etc) dc aceasta nu mai doreste sa comunice? . Eu vreau acel apartament liber sa il pot renova.
Cel mai recent răspuns: mosu1907 , utilizator 14:32, 2 Iunie 2018
Notificati oficial persoana cu obligatia achitarii c/v daune/prejudicii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
In primul rand atat timp cat exista un contract in derulare care nu a fost reziliat patrunderea in spatiul cedat folosintei fara acceptul persoanei care il foloseste constituie infractiunea de violare de domiciliu.

Prin urmare, chiar si proprietarul nu avea drept sa intre in imobil fara acordul acelei persoane beneficiare a contractului de comodat decat in baza unei hotarari judecatoresti.

Mai mult decat atat, inventarierea bunurilor existente in imobil este necesara pentru a preintampina o eventuala plangere din partea titularului acestora care sa reclame furtul anumitor bunuri.

Pentru a patrunde in orice imobil inchiriat, dat in folosinta gratuita, chiar si proprietarul trebuie mai intai sa notifice persoana care il foloseste si mai apoi in caz de refuz a elibera imobilul impreuna cu bunurile personale, trebuie sa se adreseze instantei de judecata ptr evacuare si eventual plata cheltuielilor restante.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Persoana respectiva m.a informat in scris ( fbk) ca ea a plecat din locuinta si s.a mutat in orasul y. Trebuia sa ne intalnim duminica pt a achita facturi/ prejudicii. Nu am nr de telefon pentru ca l.a schimbat iar pe fbk refuza orice comunicare. In clauzele contractului este trecut la reziliere notificarea celeilalte parti prin orice mod, neplata facturilor curente.( ultima fa tura catre apa a fost achitata in februarie).Eu diresc doar sa isi ia lucrurile si sa plece.
mosu1907, utilizator
Formulati actiune in instanta ptr rezilierea contractului (daca nu existta clauza speciala privind rezilierea unilaterala de drept, fara interventia instantei) si pentru recuperarea prejudiciului iar cu privire la bunurile abandonate in imobil si starea acestora intocmiti un proces verbal de inventariere si constatare de fata cu cel putin 2 martori si cu reprezentantul asociatiei care sa semneze.

Notificati in scris persoana la ultimul domiciliu cunoscut din actul de identitate cu privire la rezilierea contractului si pentru ridicarea bunurilor cu mentiunea ca in caz contrar se pot solicita despagubiri ptr depozitare. Notificarea o puteti scana si trimite apoi si prin mesaj email sau in spatiul virtual daca in acest fel puteti comunica cu respectiva persoana.
ContSters82289, utilizator
Multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de inchiriere Anna11111 Anna11111 Buna ziua! Am inchiriat un apartament pe o perioada determinata de 1 an de zile, si deoarece chiriasii au adus distrugeri apartamentului, conform clauzelor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)