avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua ! Am avut o poprire in anul 2016 , din parte Xxxx , angajatorul mi-a poprit banii pe parcursul a 6 luni. In acest timp , am facut contestatie la executare , instanta a desfintat dosarul de executare anuland toate actele din dosar . Dupa ce hotararea a ramas definitiva prin neapelare , am introdus actiune pentru Intoarcerea executarii silite , pe care am castigat-o , la fel ,
aceasta nu a fost atacata cu apel ramanand definitiva. Am legalizat hotararea si am incredintat-o unui executor , deschizand dosar de executare, pentru a-mi recupera banii. Intrebarea este : aveti idee cat poate dura , ca si timp ? Daca debitorul are conturi la mai multe banci (terți popriți ) poate dura mai mult sau este mai simplu ? Precizez ca respectiva firma nu este in insolventa sau in faliment.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Irina_sebea , utilizator 01:56, 18 Iunie 2018
Nimeni nu are un raspuns ?
Gata s-a rezolvat , firma respectiva a virat banii catre executor , care la randul lui i-a trimis in contul meu .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna Ciprian,

Iti multumim foarte mult pentru informatiile oferite cu pasii pe care i-ai urmat.

As avea cateva intrebari:

1. Te-ai ajutat cu un avocat ? Sau te-ai descurcat singur la judecatorie ? Intreb din perspectiva unei persoane care nu are nicio legatura cu dreptul, dar imi place sa invat, si la care am primit si eu o instiinare de infiintare a unei popriri pentru care trebuie sa aflu de ce, si ce pasi sa urmez sa castig si eu.

2. Pana acuma am crezut ca o poprire se face atunci cand exista un motiv precis(adevarul), dar descoper de la tine, ca poprirea nu avea acel "adevar", adica se mai fac si greseli ?
Mai exact, ca sa inteleg mai bine ce s-a intamplat, ai putea sa ne spui motivul pentru care ti s-a facut poprire si apoi ce argumente ai avut la contestatie de ti s-a dat dreptate tie ?
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Popriri din salariu liana16 liana16 Se poate pune poprire pe salariu de pana la 1/2. Asta o stiu. Ce nu stiu este daca institutia publica, primind de la banci titluri de executare, o poate face ... (vezi toată discuția)
Executare silita, suspendare - obligatia tertului poprit gh3gh1 gh3gh1 Unitatea a primit o poprire pe salariul unui angajat. Executorul a hotarat: .... sanu faceti nicio plata care ar diminua .... pana la achitarea integrala a ... (vezi toată discuția)