avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Alergeni
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Alergeni

Buna ziua! De curand, am avut un control de la Protectia Consumatorului. Toate bune si frumoase dar nu puteau sa plece fara sa imi atraga atentia la ceva: paine (nu este etichetata, vine neambalata in lazi). Am pus conf. legii pretul pe bucata si pretul pe kg. Cei de la OPC mi-au zis, sa ii intrebi pe cei care livreaza painea, ce alergeni contin si sa ii trec pe eticheta de pret. I-am intrebat si mi-au zis ca inafara de faina, sare, drojdie si apa nu adauga nimic. Am insistat si i-am intrebat de gluten; mi-au spus ca painea are continut de gluten dar intr-o concentratie foarte mica care se gaseste in grau; ei nu adauga nimic. Cum procedez? Ce trec pe eticheta? Ar veni iar in control si imi vor da amenda pentru asta.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:26, 3 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati informatii de la firma respectiva in scris, cu nr. de inregistrare/ data si raspuns scris. Puteti trimite notificarea prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti raspuns scris si nu doriti sa va expuneti unor sanctiuni contraventionale din partea Protectiei consumatorului va trebui sa renuntati la a va aproviziona de la firma respectiva.
In mod normal ar trebui sa primiti painea cu certificat de calitate pentru fiecare lot livrat si declaratie de conformitate pentru produs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Glutenul trebuie specificat. Și nu e într-o concentrație foarte mică fiindcă este proteina din grâu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt tatal unei fetite de 3 ani care are intoleranta ... razvanrd razvanrd Buna ziua, Sunt tatal unei fetite de 3 ani care are intoleranta la gluten. Luni vom incepe gradinita iar conducerea unitatii la decizia doamnei doctor ne-a ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)