Buna ziua! De curand, am avut un control de la Protectia Consumatorului. Toate bune si frumoase dar nu puteau sa plece fara sa imi atraga atentia la ceva: paine (nu este etichetata, vine neambalata in lazi). Am pus conf. legii pretul pe bucata si pretul pe kg. Cei de la OPC mi-au zis, sa ii intrebi pe cei care livreaza painea, ce alergeni contin si sa ii trec pe eticheta de pret. I-am intrebat si mi-au zis ca inafara de faina, sare, drojdie si apa nu adauga nimic. Am insistat si i-am intrebat de gluten; mi-au spus ca painea are continut de gluten dar intr-o concentratie foarte mica care se gaseste in grau; ei nu adauga nimic. Cum procedez? Ce trec pe eticheta? Ar veni iar in control si imi vor da amenda pentru asta.
Solicitati informatii de la firma respectiva in scris, cu nr. de inregistrare/ data si raspuns scris. Puteti trimite notificarea prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti raspuns scris si nu doriti sa va expuneti unor sanctiuni contraventionale din partea Protectiei consumatorului va trebui sa renuntati la a va aproviziona de la firma respectiva.
In mod normal ar trebui sa primiti painea cu certificat de calitate pentru fiecare lot livrat si declaratie de conformitate pentru produs.