avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Vizita in Romania cetatean marocan casatorit in Italia ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Vizita in Romania cetatean marocan casatorit in Italia cu româncă

Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati ...Eu sunt in Italia ,m-am casatorit cu un barbat marocan aici in italia,el avand doar pasaportul ,a enit prima data cu Visa pentru munca dar acel patron nu a mai vrut sa plateasca sau sa il tina nu am inteles.Avem 6 luni de casatorie, dupa ce ne-am casatorit am fost la sediul politiei de stat din CATANIA,ne-au programat peste 2luni ,am fost dupa acele 2 luni a primit o foaie cu fotografia lui cu detaliile lui si cum ca este casatorit cu mine si ca trebuie sa astepte permisul de sedere,au trecut alte 3 luni nimic,eu urmarind un cod pe site-ul politiei de stat de Italia.Prima data scria permisul de sedere in tratament,trattazione, Dupa ce controlam mereu numai imi scria nimic asa ca am fost din nou sa vedm ce se intampla. Au spus ca a ramas in tratament... atunci de ce nu imi apare pe site scriind lucrul asta ? Au spus ca au probleme de sistem si atunci cand va fi gata pentru a-l primi o sa scrie ca este livrat si sa ma prezint cu foaia aia care am primit-o de la ei,ha dar stiri si ultimele actualitati le pun pe site . Ceva mie nu imi miroase bine. Avem extractul de casatorie. I-am facut cerere pentru permisul de sedere , Aici majoritatea fac cu acel pachetel de la posta ,noi nu am luat acel pachetel de la posta,este valail doar pentru persoanele care nu sunt in Europa ...de ce nu ii da mai repede permisul de sedere,eu facand parte din U.E. Dupa o alta problema este cum putem sa venim in Romania, vreau sa ii fac cetatenie romana vreau sa ii iau numele lui de familie . Va rog frumos sa ma ajutati sunt disperata ...m-am gandit sa divortez si sa ma recasatoresc in Romania cu el asa poate ca are legile din Romania de partea lui... nu am idee,dar noi chiar ne iubim si nu vreau sa il pierd ,vreau sa ia si el drepturile mele sa fie egal cu mine ! este recunoscuta casatoria mea cu el in Romania ?Ce trebuie sa fac? Avand probleme cu permisul de sedere nici nu poate munci cu contract... probleme peste probleme ...Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna dimineata,
Pentru a veni in Romania cu Dvs., sotul de naționalitate marocana trebuie sa detina o invitatie pentru acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei.
Exista si exceptii de la acordarea acestei vize. Luati legatura cu Ministerul Afacerilor Externe din Romania.
Aveti informatii pe site ul acestora:
[ link extern ]
Sau luati legatura cu Ambasada Romaniei din Italia.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie - casatorie cu cetatean marocan mihai_adrian mihai_adrian Buna ziua. Sora mea se afla momentan in Italia. Ea vrea sa se casatoreasca cu un marocan (aflat si el in Italia) in Romania. Intrebarea este: daca vin in ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in italia, expirat Irina39 Irina39 Buna seara! As dori o informatie daca se poate! Viitorul meu sot este de origine marocana si a fost resident in Italia din 2010 pana ieri cand ia fost retras ... (vezi toată discuția)
Casatorie urgent dintre o romanca si un marocan venera11 venera11 sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un cetatean marocan,cu permis de sedere in italia temporar. am facut toate actele necesare dar de la primarie,ne-au ... (vezi toată discuția)