avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului conjugal

In cadrul unei familii apar neintelegeri intre cei doi soti, iar sotia isi gaseste un loc de munca in afara granitelor si paraseste domiciliul conjugal fara sa intenteze divort...acest lucru poate sa ii dauneze la partaj in cazul in care, in tot acest timp sotul inainteaza actele pt divort in lipsa consoartei si fara acordul ei?
Nu , drepturile patrimoniale ale sotiei nu pot fi afectate datorita plecatii sale. Dreptul de proprietate , asa cum se spune in lege, nu se poate pierde prin neuz, prin neexercitare.
Daca sotul va intenta divort, va trebui sa indice adresa dvs. , oriunde ati fi, pentru a putea fi citata. Doar fiind citata si facandu-se dovada acestui fapt, procesul isi poate urma cursul
Depinde..de ce nu va angajati un avocat sa va reprezinte si sa va apere interesele?asa de la departare de dosar nimeni nu va poate spune mare lucru...sotul nu trebuie sa va ceara acordul pentru a intenta nici divort, nici partaj...
Mai bine va angajati un avocat pt ca riscati ca sotul sa indice in actiunea de partaj ca aveti domiciliul in tara iar judecata sa se faca in lipsa dumneavoastra. Cat despre divort, sotul poate sa divorteze chiar daca dumneavoastra nu va prezentati la proces.
Dosarul de divort se poate solutiona si fara prezenta dvs., intrucat sunteti parata in cauza, iar daca veti fi legal citata, cauza poate fi judecata. Acelasi lucru se intampla si in dosarul de partaj. Asa cum v-au recomandat si colegii mei, ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va apere si sa va reprezinte interesele.
Chiar daca sotia a parasit domiciliul comun , acest fapt nu-i afecteaza dreptul de proprietate asupra bunurilor comune, dobandite in timpul casatoriei....dec, partajul nu va fi afectat de aceastra plecare a sotiei.

Alte discuții în legătură

Divort prin neprezentare parat Incognitouser Incognitouser Buna ziua tuturor, Din nefericire eu si inca actuala mea sotie ne aflam in plina procedura de divort. Sotia ca reclamant iar eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Divort simplu sau complicat? Daria8 Daria8 Buna ziua sotia mea este plecata de cativa ani in Spania, noi fiind in separatie. Vreau sa divortez, divortul fiind fara partaj si fara sa cer custodia ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta partaj Shinebtu Shinebtu Bună ziua. Unul dintre soți a intentat divorț pe raza judecătoriei unde are domiciliul. Celalalt sot de mai bine de un an și-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)