avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort simplu sau complicat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort simplu sau complicat?

Buna ziua

sotia mea este plecata de cativa ani in Spania, noi fiind in separatie. Vreau sa divortez, divortul fiind fara partaj si fara sa cer custodia copilului pe care il avem impreuna. Daca sotia mea nu se prezinta la nici un termen, asa cum cred, se poate divorta in lipsa? In acest caz mai am nevoie de avocat? Va fi un proces simplu sau complicat?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi si pentru faptul ca existati!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 20:57, 29 Martie 2010
Se poate divorta.
Va recomand sa va angajati avocat, el va sti sa formuleze cererea de chemare in judecata, sa urmareasca termenele ( veti avea termen in cunostinta, deci nu veti fi citat pt fiecare termen) etc.
In cazul de fata se poate dispune desfacerea casatoriei din culpa comuna, fara motivarea hotararii judecatoresti, pentru mai multa celeritate.
Daca nu cunoasteti resedinta sotiei , aceasta poate fi citata prin publicitate, cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata.
Audierea copiilor care au implinit 10 ani e obligatorie.Prezenta paratului in procesul de divort nu e obligatorie .
Pensia de intretinere va fi raporata la plafonul prevazut de lege pentru un copil , in speta 1/4 din veniturile constante din ultimele 6 luni , realizate de dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu doresc incredintare minorului, doar divort :">

va multumesc pentru raspuns
Pentru a se putea dispune citatrea prin publicitate este necesar sa probati instantei ca ati intreprins suficiente demersuri pentru aflarea domiciliului celeilate parti.
"Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate" - art.95 C.pr.civ.
Recomandarea mea ar fi sa angajati un avocat / jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? dana73_76 dana73_76 buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)
Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)