avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie intoarcere in tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie intoarcere in tara

Buna ziua.Sunt de 8 luni in Uk si de 7 luni lucrez cu forme legale.Tocmai am aflat ca sunt insarcinata.Intrebarea mea este:daca m-as intoarce in tara as putea beneficia de indemnizatie sau orice alta sursa de venit din partea statului roman,inainte si dupa nastere,in conditiile in care eu nu am cotizat de 8 luni??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 8 Iunie 2018
Care este data prezumata a nasterii ?
Din pacate NU!
Cam sfarsitul lui februarie

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii ?

Perioada eligibila pentru CCC : martie 2017 - februarie 2019

Daca veti realiza activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, atunci veti putea beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Multumesc de raspuns.Dar pe de alta parte,cine angajeaza o femeie gravida??

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa ce am lucrat in strainatate elenaborta elenaborta Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu cateva informatii in legatura cu situatia in care ma aflu. As aprecia foarte mult un raspuns care sa ma poata ajuta pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nascut in uk Imola Stoisin Imola Stoisin Buna ziua. Ne intoarcem in romania dar copilul sa nascut in uk. Am lucrat in Romania pana in data de 01.mai 2017,iar in uk mam angajat in 15 iulie 2017, ... (vezi toată discuția)