cesionarul unei creante de la BCR din contractul de credit incheiat de BCR cu o societate comerciala , poate da in insolventa societatea si in ce conditii. Nu a comunicat Tribunalului valoarea creantei si cat a platit bancii pentru creanta.
un IFN din MALTA a cumparat o creanta de la o banca, reprezentand credit nerambursat de catre o societate comerciala. IFN nu a specificat cu cat a cumparat creanta, dar a cerut prin Tribunal, declararea societatii comerciale in insolventa pentru valoarea creditului nerambursat.
este corect
Daca actele incheiate intre IFN si entitatea care a vandut creanta au fost incheiate in mod legal nu vad care ar fi problema.
Insolventa, in sine, este o stare in care fie se afla, fie nu se afla o persoana, stare care se caracterizeaza prin lipsa disponibilului banesc (nu alte bunuri) pentru plata datoriilor certe (reiesind din acte acceptate de catre debitor), lichide (exprimate sau exprimabile in bani) si exigibile (cu scadenta depasita).
In situatia in care o societate se afla in situatia de mai sus pentru o perioada mai lunga de 30 de zile si datoriile depasesc 40.000 lei, are obligatia (nu posibilitatea sau dreptul) de a cere deschiderea procedurii insolventei.
Revenind la obiect, daca acea creanta despre care faceti vorbire este certa, lichida si exigibila si depaseste 40.000 lei, creditorul poate cere deschiderea procedurii insolventei.
Daca nu faceti dovada existentei unui motiv intemeiat pentru care nu s-a achitat, altul decat lipsa disponibilului banesc, judecatorul va deschide procedura insolventei.
Persoana care a cumparat creanta va avea aceleasi drepturi cu cele ale persoanei care a vandut creanta, incluzand aici calculul de accesorii.
Faliment
crisrian
Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)