avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Calcul zile suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Calcul zile suspendare permis de conducere

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza nr de zile de suspendare a permisului de conducere in urmatoarea situatie:
Mi-a fost suspendat permisul de conducere si am facut contestatie. Intre perioada de la depunerea contestatiei si pana la obtinerea certificatului de grefa prin care am putut sa-mi recuperez permisul a fost depasit termenul de 15 zile al valabilitatii dovezii de circulatie cu 4 zile, perioada in care conform legislatiei permisul mi-a fost suspendat.
Am pierdut procesul si m-am prezentat sa predau permisul, ocazie cu care am fost instiintat ca permisul imi este suspendat pe o perioada de 30 de zile din momentul predarii lui, fara a se tine cont de cele 4 zile de suspendare anterioare procesului.
Asi dori sa-mi spuneti cum se fac aceste calcule si in baza caror prevederi legale.
Multumesc,
GG
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
Gabighi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabighi , utilizator 20:53, 4 Iunie 2018
Eu zic sa va mai documentati in privinta aceasta, cautati inclusiv pe acest site si veti constata ca sunt oameni care s-au ales cu dosar penal pentru ca au condus un autovehicul avand permisul suspendat, chiar si prezentand un certificat de grefa valabil.

Este cineva care poate sa-mi spuna in baza carui articol nu mi se calculeaza cele 4 zile de suspendare, anterior obtinerii certificatului de grefa si recuperarii permisului?
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
Gabighi, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc!

Asi vrea sa aud și alte pareri, îmi mai poate raspunde și altcineva?

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis 60 zile. am șanse să rămân doar cu amenda? Greg30 Greg30 Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu In anul 2010 am fost filmat de MCV ca nu am acordat prioritate de trecere la doi pietoni fapt pentru care cei de la rutiera mi-au retinut permisul de ... (vezi toată discuția)
Certificatul de grefa poate tine loc de permis sau dovada? riderontornadoes riderontornadoes buna ziua. vreau sa va intreb daca, in cazul in care am permisul de conducere suspendat si contest procesul verbal obtinand si un certificat de grefa, pot ... (vezi toată discuția)