Am primit amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta in timpul mersului cu autoturismul. In procesul verbal mi-au trecut ca fapta s-a produs pe un drum (un drum comunal care exista) dar de fapt, in realitate, eram pe un alt drum (pe un drum judetean existent si el) . Cele doua drumuri sunt la distanta de 3-4 km intre ele. Credeti ca as putea sa castig daca fac contestatie?
In raport de dispozitiile art. 16 din OG nr. 2/2001 procesul-verbal de constatare a contraventiei trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu locul in care a fost savarsita fapta, lipsa sau mentiunea inexacta a acestui element echivaland cu insuficienta descriere a faptei, ceea ce atrage nulitatea procesului-verbal, cu conditia dovedirii vatamarii suferite de catre contravenient.
Cum as putea sa dovedesc ca locul in care m-au sanctionat contraventional nu este cel din procesul verbal? Eu eram singur in masina, ei erau patru si prin masina si pe afara!
E vorba de centura! M-au sanctionat pe un DC (in procesul verbal) si de fapt eram pe un alt DC (nu cum am zis initial, informatia initiala am luat-o de pe google maps) ... ca exemplu: eram pe DC 435A si in PV e scris doar DC 435