avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV contraventie circulatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV contraventie circulatie

Am primit amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta in timpul mersului cu autoturismul. In procesul verbal mi-au trecut ca fapta s-a produs pe un drum (un drum comunal care exista) dar de fapt, in realitate, eram pe un alt drum (pe un drum judetean existent si el) . Cele doua drumuri sunt la distanta de 3-4 km intre ele. Credeti ca as putea sa castig daca fac contestatie?
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 19:35, 4 Iunie 2018
In raport de dispozitiile art. 16 din OG nr. 2/2001 procesul-verbal de constatare a contraventiei trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu locul in care a fost savarsita fapta, lipsa sau mentiunea inexacta a acestui element echivaland cu insuficienta descriere a faptei, ceea ce atrage nulitatea procesului-verbal, cu conditia dovedirii vatamarii suferite de catre contravenient.
Cum as putea sa dovedesc ca locul in care m-au sanctionat contraventional nu este cel din procesul verbal? Eu eram singur in masina, ei erau patru si prin masina si pe afara!
E vorba de centura! M-au sanctionat pe un DC (in procesul verbal) si de fapt eram pe un alt DC (nu cum am zis initial, informatia initiala am luat-o de pe google maps) ... ca exemplu: eram pe DC 435A si in PV e scris doar DC 435
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
emil1702, utilizator
Parerea mea esta ca in instanta nu are relevanta ca nr DC este eronat.., daca fapta exista trebuie sanctionata:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie - amendat pentru alt motiv in calarasi mcatalin mcatalin Buna ziua , sunt nou pe forum si incerc sa gasesc pasii pentru a solutiona urmatoarea problema si evident sansele de castig : In data de 28.01.2011 ma ... (vezi toată discuția)
Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul verbal, mai pot? tedibrik tedibrik am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt ... (vezi toată discuția)