avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Acte contabile PFA cu activitate de productie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Acte contabile PFA cu activitate de productie

Buna ziua,
Am infiintat de curand un PFA avand ca obiect de activitate productia de clatite intr-o rulota comerciala. Activitatea se desfasoara numai la sfarsitul saptamanii in cadrul targurilor si evenimentelor de street food.
Am marea rugaminte sa imi spuneti ce acte contabile trebuie sa intocmesc pentru aceasta activitate.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:40, 30 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând registrul jurnal de încasări și plăți, registrul inventar și registrul de evidență fiscală pe care trebuie să le aibă orice PFA, indiferent de activitatea desfășurată.

Specific activității desfășurate de dvs. sunt: notele de intrare-recepție, bonurile de consum, rețetarul cu consumul specific fiecărui produs realizat, bonurile de predare sau/și raportul de producție, bonurile emise de casa de marcat fiscală și raportul zilnic.
Buna ziua,dar in cazul unui SRL actele contabile sunt aceleasi?Mentionez ca domeniul activitatii mele este productia de vafe (grofe),asemanator cu clatitele.Dar faina din care realizez aceste vafe,este un premix pe care il cumpar la kg si il mixez cu apa,iar restul incredientelor in realizarea acestor vafe sunt pentru ornament.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2021
Marius3185, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contabilitatea la SRL este mai complexa si va recomand sa apelati la un contabil. Acesta va va explica pe larg de documente trebuie sa intocmiti legat de partea de evidenta a materiilor prime (premixul) , a materialelor auxiliare (ornamentele) si a produselor finite (grofele) si va intocmi celelalte documente de evidenta specifice activitatii de contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala BISCUTA BISCUTA Buna ziua, Pentru o Intreprindere Individuala cu profil de gogoserie se tine evidenta contabila in partida simpla..registru de incasari si plati, cum procedez ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru gogoserie bbt bbt Buna ziua, Doresc sa preiau o gogoserie si va rog sa imi spuneti ce evidenta contabila ar trebui sa am la punctul de lucru,eventual legislatia in acest ... (vezi toată discuția)
Fast food evidenta pentru ii book2 book2 Inteleg ca pentru un fast food trebuie si raport zilnic de gestiune, ce trebuie trecut in el? Daca am bonuri de consum pentru materia prima pe care o niruiesc ... (vezi toată discuția)