Buna ziua,
Am infiintat de curand un PFA avand ca obiect de activitate productia de clatite intr-o rulota comerciala. Activitatea se desfasoara numai la sfarsitul saptamanii in cadrul targurilor si evenimentelor de street food.
Am marea rugaminte sa imi spuneti ce acte contabile trebuie sa intocmesc pentru aceasta activitate.
Va multumesc anticipat
În primul rând registrul jurnal de încasări și plăți, registrul inventar și registrul de evidență fiscală pe care trebuie să le aibă orice PFA, indiferent de activitatea desfășurată.
Specific activității desfășurate de dvs. sunt: notele de intrare-recepție, bonurile de consum, rețetarul cu consumul specific fiecărui produs realizat, bonurile de predare sau/și raportul de producție, bonurile emise de casa de marcat fiscală și raportul zilnic.
Buna ziua,dar in cazul unui SRL actele contabile sunt aceleasi?Mentionez ca domeniul activitatii mele este productia de vafe (grofe),asemanator cu clatitele.Dar faina din care realizez aceste vafe,este un premix pe care il cumpar la kg si il mixez cu apa,iar restul incredientelor in realizarea acestor vafe sunt pentru ornament.Multumesc anticipat!
Contabilitatea la SRL este mai complexa si va recomand sa apelati la un contabil. Acesta va va explica pe larg de documente trebuie sa intocmiti legat de partea de evidenta a materiilor prime (premixul) , a materialelor auxiliare (ornamentele) si a produselor finite (grofele) si va intocmi celelalte documente de evidenta specifice activitatii de contabilitate.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.