avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pe acelasi post dupa concediere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pe acelasi post dupa concediere angajat

Acum 5 luni jumatate am dat afara un angajat cu art. 65. era incadrat "proiectant inginer mecanic". Acum avem nevoie sa angajam 2 persoane care dorim tot ca si ingineri mecanici. am inteles ca nu pot sa-i angajez acuma. Care ar solutiile? Sa le gasesc o alta incadrare, de exemplu "expert inginer mecanic", "inginer de cercetare in mecanica"??? Va rog, un raspuns mititel, asa ca idee.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: delia123corina , utilizator 16:28, 16 Martie 2006
persoanele care ar urma sa fie angajate vor exercita aceleasi functii ca si cea concediata? A fost vorba de o concediere individuala sau colectiva?
Art. 72 codul muncii prevede ca angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi angajari pe locurile de munca ale salariatilor concediati pe o perioada de 9 luni de la data concedierii acestora.

Nu sunt sigura dar cred ca daca ai concediat un singur angajat cu art.65, nefiind vorba de o concediere colectiva, nu esti obligata sa respecti cele 9 luni.
Urmareste topicul in continuare, poate sunt si alte pareri
sunt de aceeasi parere. daca ai conc. individuala - poti angaja daca e colectiva nu poti.
mai ai si varianta de a-i angaja pe cei concediati, in cz.concedierii colective, si daca nu vor sa vina sa faci noi angajari.
si inca ceva....daca ii angajezi pe alte locuri de munca, implicit cu alte atributii eu cred a poti.
interdictia de la art. 72 cm e "ca nu poti face noi angajari pe locurile de munca ale celor concediati colectiv" Per a contrario- pe alte locuri da. Nu asa?
Multumesc la toti. am primit raspunsul de la ITM : intr-adevar am dat afara doar o singura persoana , deci neffind vorba de concediere colectiva nu a trebuit sa respect regula celor 9 luni. Plus de asta , in ochii ITM-ului si al codurilor COR, "proiectant inginer mecanic" nu este totuna cu "inginer mecanic." Asa ca...m-am scos.
Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala danares danares In cazul concedierilor individuale, restructurarea posturilor, dupa ce perioada am voie sa reinfiintez aceleasi posturi. Este firma obligata sa reangajeze ... (vezi toată discuția)
Angajari efectuate dupa concedierea colectiva Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) buna ziua stimati colegi Supun atentiei dvs urmatoarea speta: un angajator care a recurs, din motive economice, la concedierea unui nr. de salariati ca urmare ... (vezi toată discuția)
Rechemare din somaj catalinu catalinu Buna ziua, Am urmatoarea intrebare..... Angajatul X, a fost concediat pe baza restrangerii activitatii, cu art 65 parca. Si-a depus actele la somaj si ... (vezi toată discuția)