Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva .
Am obtinut un certificat prin care se atesta ca a fost format un dosar la ICCJ si care are ca termen martie 2010 solutionarea cererii de stramutare .
PRIN CERTIFICATUL OBTINUT SI PREZENTAT INSTANTEI RESPECTIVE , judecatorul a zis ca nu reiese faptul ca se suspenda cauza ....!!!!
..care este adevarul si daca este adevarat care este modalitatea de a obtine o suspendare in ,,CAMERA DE CONSILIU "- la ICCJ ..???
Va multumesc pentru ajutorul oferit !
Potrivit art. 40 C.p.civ., cererea de stramutare se judeca in camera de consiliu. Presedintele instantei va putea cere dosarul pricinii si sa ordone, fara citarea partilor, suspendarea judecarii pricinii, comunicand de urgenta aceasta masura instantei respective.
Deci, hotararea asupra stramutarii, data de ICCJ, se va trimite de urgenta la instanta care judeca pricina dvs. In ea se va arata in ce masura actele indeplinite de instanta inainte de stramutare urmeaza sa fie pastrate.
Am inteeles , dar tinand cont de faptul ca judecarea cererii de stramutare se judeca in luna martie 2010 , am cerut suspendarea cauzei tinand cont de faptul ca , cauza se poate finaliza pana la acea data !!!!!!!..si cred ca este logica suspendarea judecarii caauzei la acea instanta pana la solutionare , chiar daca se accepta stramutarea sau nu !
Aveti perfecta dreptate! Sper ca ati solicitat in scris suspendarea cauzei la instanta unde se afla dosarul si ati atasat certificatul de la ICCJ. Instanta trebuie sa se pronunte pe aceasta cerere si poate ca abia atunci va reciti Codul de procedura civila, sa nu riste o casare de sentinta!
Am aflat telefonic de la ICCJ ca nu s-a aprobat SUSPENDAREA cauzei .
Aceasta actiune nu trebuie motivata ???? Care este LOGICA STRAMUTARII si care sunt avantejele ei atata timp cat dosarul se poate finaliza la instanta BANUITA de FAVORIZARE tinand cont de faptul ca s-a dat un termen de 5 luni pentru solutionarea STRAMUTARII .
Este foarete logica necesitatea suspendarii cauzei pana la solutionarea cererii de stramutare !!
Exista alta solutie pentru a suspenda cauza ???
Va multumesc !!!
Art. 244. Cod proc.civ - Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;
2. cand se ivesc indiciile unei infractiuni, a carei constatare ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.
Suspendarea va dainui pana cand hotararea pronuntata in pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabila.
nu prea se intelege ce legatura este intre cauze...
Credeti-ma ca in Bucuresti cel putin , termenele de 5 luni sunt , cel putin dupa protestul magistratilor ceva obisnuit...( chiar ieri am primit termen la tribunal sectia a conflicte de munca in aprilie 2010) nu stiu cat e de normal, dar ce sa ne asteptam de la ICCJ care are competenta nationala?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Stramutare
agnes20
Mi s-a facut cerere de stramutare a recursului la ICCJ si in dreptul dosarului apare
art40.alin.2CPC
(1)Cererea de strămutare se judecă în camera de ... (vezi toată discuția)