avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata spitalizării în caz de accident rutier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata spitalizării în caz de accident rutier petrecut în Austria. Este posibil să fiu pusă la plată de către CNAS?

Sunt victima unui accident rutier petrecut in Austria pe un drum comunal cu un microbus in care ne aflam 8 persoane din care 6 eram pasageri iar 2 erau soferi, 4 persoane am suferit multiple leziuni iar 2 au scapat fara nici o zgrietura, am fost preluati de salvari elicoptere de la locul accidentului si internati in spitale din Austria eu am stat internata si ingrijita 7 zile dupa care am fost trimisa in spitalul din tara unde era si normal fiind cetatean Romin cu domiciliul stabil in Romania pentru ingrijiri, am fost internata pe sectia Neurologie a spitalului din Caransebes am fost supusa examenelor necesare si mi sa dat tratament pe care dupa 6 zile am cerut externarea, pina aici toate bune am prezentat cardul la internare am dat la fisa si cupon de somaj deci am facut dovada asigurari, am fost trimisa la Statistica pentru a mi se explica ca este posibil ca, casa de sanatate sa nu deconteze unele cheltuieli desi sunt asigurata fiind vb de accident, aici Doamna de la Statistica ma lasat sa astept vreo 2 ore fara a-mi explica unde pleaca ce face timp in care ma simteam foarte rau colega dânsei a fost draguta si ma tot intrebat daca imi este rau mia oferit si un pahar cu apa, la revenirea doamnei ma luat direct ca trebuie sa platesc spitalizarea si investigatiile la caseria spitalului am sopus ca nu am bani la mine si ca normal trebuie sa plateasca cel care a provocat accidentul sa-mi dea o copie dupa factura si o sal sun sa plateasca dar in acea zi nu ar fi putut pentru ca nu avea cum sa ajunga dar sami spuna programul de a doua zi, doamna foarte nervoasa mia spus ca e inchis vinerea si ca daca nu platesc ami face raport, am revenit luni sa clarific situatia dar doamna nu a vrut sa stea de vb mai mult foarte enervata mia reprosat ca fac accident si Austria si vin sa ma trarez in Romania,Specific . Sunt cetatean Roman cu domiciliu stabil in Romania si cu asigurare de sanatate ....va rog sa ma lamuriti si pe mine ce e de facut, ma simt foarte rau dar mie teama sa mai merg la spital, am 5 coaste rupte, clavicula in 2 locuri rupta, leziuni la rinichi si la cap am suferit un accident vascular cerebral, complicati la plamani ...multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:08, 5 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf legii 95/2006, serviciile medicale in urma accidentelor rutiere nu sunt decontate de Casa de asigurari de sanatate, chiar daca sunteti asigurata in sistemul public. Aceste cheltuieli sunt platite de societatea de asigurari unde soferul vinovat de producerea accidentului, avea polita RCA valabila la data producerii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima in accident de circulatie el1977 el1977 In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am ... (vezi toată discuția)
Accident de munca. Doru gurban Doru gurban Lucrez ca marinar la o firma olandeza contractul de munca îl am pe România aCum o luna mam prezentat la munca în Germania la vapor după doua zile trebuia ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni adriananichifor adriananichifor Luna trecuta,tatal meu a suferit un accident rutier in timp ce traversa soseaua pe trecerea de pietoni.Un autoturism nu a franat si l-a luat in plin.A stat ... (vezi toată discuția)