avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa 2

Buna ziua,
tatal meu a lucrat intr-o cooperativa mestesugareasca ca marochiner.
Erau trecuti la grupa 2 de munca pentru ca lucrau cu materiale toxice(solutia pe care o foloseau la lipit ).A refuzat sa se pensioneze mult timp.Cand a fost hotarit cooperativa a refuzat sa ii dea adeverinta pentru grupa deoarece spun ei ca s-a modificat legea. Hotarirea din '91 sau '90 nu mai este valabila?Eu am intalnit cazuri in care adevaerinta a fost emisa.Cum trebuie sa procedam pentru a obtine adeverinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pro_mihaela , utilizator 09:12, 8 Iunie 2018
Sesizati ITM-ul cu privire la refuzul eliberarii acelei adeverinte sau sa se promoveze o actiune in instanta impotriva fostului angajator.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Va multumesc.Decizia in baza careia spun ei ca grupa este anulata pentru cei care au lucrat in cooperativa stiti cumva ce numar are?
Probabil se refera la Ordinul 50/1990 ... in vigoare de la 20 martie 1990 până la 31 martie 2001, fiind abrogat prin Legea nr. 19/2000.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca firma la care am lucrat refuza sa-mi dea scrie ... Alina G. Matei Alina G. Matei Cum procedez daca firma la care am lucrat refuza sa-mi dea scrie grupa de munca pe adeverinta de vechime? As vrea actionarea in judecata sa fie ultima ... (vezi toată discuția)
Grupa 2 de munca grysly grysly Am lucrat ca depanator r-tv in coop.mestsugareasca si stiu ca pot beneficia de grupa a doua de munca dar in anexa a doua nu regasesc aceasta meserie va rog ... (vezi toată discuția)
Nerecunoastere grupa a doua de munca adrieta adrieta Numele meu este Alexe Gheorghe In perioada 01.10.1980-31.03.2001 am lucrat in grupa a doua de munca, ca electrician intretinere si reparatii la Peco Arges ... (vezi toată discuția)