avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cand se platesc contributii pt sanatate aferente ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cand se platesc contributii pt sanatate aferente dividendelor?

Buna,
Microintreprindere urmeaza sa plateasca dividende celor doi asociati in valoare totala de aprox. 10.000 eur. Intrebarea mea ar fi daca trebuie sa plateasca asociatii si contributii la sanatate in cazul in care ei sunt salariati la o alta firma si unul din ei a vandut in 2018 actiuni in valoare de peste 10.000 dolari, actiuni detinute la firma la care este angajat.

multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: frem , utilizator 16:16, 5 Iunie 2018
Va trebui sa depuna fiecare asociat declaratia unica 212 pana la 15 iulie 2018 in care va completa doar partea de final care se refera la plata cass pentr aul 2018 (e bine sa nu o depuna online ci sa mearga la finate unde o a depunela ghiseu dar mai intai sa solicite si de la ei autor in completare pentru a nu gresi caci e mai rau). Sa verifice fiecare daca totalul venitului din divdendele incasate si din vanzarea de actiuni depaseste plafonul celor 12 salarii minime adica 22800 lei si atunci va trebui sa plateasca fiecare cass 10% aplicat la valoarea plafonului, pana la 15 decembrie 2018.
Nu are importanta ca mai are fiecare persoana si un contract de munca valabil.
dividendele au fost distribuite in 2017 si urmeaza sa fie platite acum in 2018, vanzarea de actiuni a avut loc in 2018, se insumeaza cele doua sau nu ?
cand sunt considerate dividendele venituri realizate: cand sunt repartizate sau cand sunt incasate de care asociat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass cazul incasarii de dividende adrianaltius adrianaltius Cum calculez plata CASS la depunerea declaratiei unice in cazul incasarii de dividende? (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)