avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS cazul incasarii de dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS cazul incasarii de dividende

Cum calculez plata CASS la depunerea declaratiei unice in cazul incasarii de dividende?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:27, 29 Iulie 2018
Daca anul acesta veti incasa dividende peste plafonul celor 12 salarii minime, adica peste 22800 lei, veti plati cass aplicand 10% la valoarea plafonului. Pentru completarea efectiva a declaratiei, cel mai indicat ar fi sa mergeti la finante sa va ajute ei ca sa nu gresiti si o depuneti la ghiseu.
Am depus, pentru ca nu aveam mari probleme in completarea si depunerea ei. Eu am incasat si voi incasa pe tot parcursul anului dividende. Ma incurca un pic acel nr de luni, care se inmultea cu aplicare procentului de 10%..etc......merci pentru raspuns
Acum, dupa ce ati depus-o cu acea valoare estimata a venitului din dividende pentru 2018 caci dupa cum scrieti, veti incasa in continuare dividende si nu stiti inca valoarea exacta, cam pe la inceputul lunii decembrie cred ca veti termina cu incasatul, faceti totalul exact pe 2018 si mai depuneti-o cu valoarea finala si faceti si plata cass pana pe 15 decembrie ca sa beneficiati de reducerea de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)
Dividente si declaratia unica 2018 hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste dividentele ridicate anul trecut 2018-pentru care s-a platit impozitul 5%. Nu a fost depusa declaratia ... (vezi toată discuția)