Buna ziua,
Din cauza problemelor de sanatate cu sarcina, de la 14 saptamani am avut concediu medical, am fost si internata in spital 2 saptamani si jumatate si de atunci stau in medical acasa la pat, pt ca am sarcina cu risc de avort. La sfarsitul lunii iunie imi expira cele 90 zile de medical. Daca sunt angajata din 20.10.2017 la aceeasi firma si am avut doar 4 zile de concediu de odihna, la cate zile mai am dreptul? Am nevoie pt a implini saptamanile pt prenatal si de concediu de odihna, deoarece la sfarsitul lunii iunie voi avea 27 saptamani abia. Situatia a fost mai complicata, de la medicina muncii mi s a refuzat concediul de risc maternal, deorece placenta previa si dezlipire de placenta, nu se incadreaza in risc maternal. Inca un motiv a fost ca primul raport s a depus pe la 12 saptamani de sarcina, cu sarcina cu risc si scurtarea programului la 6 ore si nu se mai poate depune altul. Dar administratora a refuzat scurtarea programului, desi aveam aprobarea de la medicina muncii. M a stresat zi de zi si dupa o cearta puternica in care mi am cerut drepturile am ajuns si la spital cu hemoragie. Dar nu puteam demonstra nimic concret ca totul a fost cauzat de stres si munca, doar pt ca aveam munca de birou. Povestea este mai lunga, discriminare la locul de munca, multe.
Va multumesc si astept raspunsul dvs!
Concediul pentru incapacitate temporară de muncă nu mai afectează durata concediului de odihnă anual, la care au dreptul salariaţii .
Codul Muncii
art.145
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
......
Pentru zilele de CO neefectuate in anul 2017 , angajatorul are obligatia de a vi le acorda pana la 01.07.2019