avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont salariu (datorie administratie fiscala)
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont salariu (datorie administratie fiscala)

Buna ziua,
In data de 24.06.2018 am primit sms pe telefonul personal de la BCR conform caruia mi s-a instituit o poprire in suma de 908 lei. Dupa ce am mers intr-o sucursala BCR am aflat ca poprierea este infiintata de Administratia fiscala de care apartin, Am sunat la institutie si am aflat ca suma datorata poprita cu titlu executoriu reprezinta impozit pe venit neachitat din 2008 (inregistrat pe numele meu, CNP) datorat de tatal meu decedat in martie 2008, suma reprezentand impozit plus penalitati timp de 10 ani. Functionarul de la Adminitratie mi a comunicat ca este legal si ca eu fiind succesorul am automat si datoria de a achita restanta respectiva.
Se poate pune poprire cu titlu executoriu pe veniturile mele salariale, (dupa o perioda de 10 ani)? pentru o datorie neachitata din 2008 de tatal meu (decedat in martie 2008).
Multumesc!
Nu puteti fi obligata asa pur si simplu sa platiti datoriile defunctului mai ales una prescrisa. Contestati poprirea si solicitati anularea ei in 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe casa si pe bunuri anca888 anca888 Buna ziua, am si eu o intrebare.am o intreprindere familiala .si am strans o datorie la ANAF de 12000 lei pe firma(cartea de munca) si 5000 lei pe CNP. Va ... (vezi toată discuția)
Urgent....poprire conturi ghimicim ghimicim a fost poprit un cont al societatii pt care lucrez. cum pot ridicca porirea cat mai repede? (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)