Buna ziua, am si eu o intrebare.am o intreprindere familiala .si am strans o datorie la ANAF de 12000 lei pe firma(cartea de munca) si 5000 lei pe CNP. Va intreb: este posibil sa imi puna sechestru pe bunuri si pe casa in caz de neachitare imediata? Casa si bunurile sunt atat pe numele meu cat si a sotului.Din 2012 am stopat cartea de munca, nu am mai platit deoarece firma nu a mers bine dar mi s-au adunat majorari deoarece mai am restante din 2008 pe firma.Cum pot radia datoria din 2008 fara sa o platesc chiar cu riscul de a mi se sterge anii de vechime din aceasta perioada. daca platesc lunar cate putin din din datoria de pe CNP pana achit toata suna, mi se mai pune sechestru? va multumesc!
Detinand o intreprindere individuala, raspunderea persoanei fizice este atrasa inclusiv pe bunurile proprietate personala. Datoria din 2008 se poate sa fie prescrisa, dar trebuie vazut daca s-a inceput executarea silita si cand anume. Sechestrul aplicat de fisc asupra bunurilor imobile în temeiul constituie ipotecă legală.
Am primit prin posta de la ANAF titlu executoriu cu data de 21.04.2015 cu doar o mica parte din suma(850 lei). Astazi am fost la finante si mi s-a zis ca mi-au pus sechestru pe casa si bunuri si ca trebuie sa vina de la finante o comisie sa valorifice bunurile. Asta inseamna ca datoria nu mi s-a prescris. In acest caz ce ar trebui sa fac? Va multumesc
Ca sa va puna sechestru trebuie sa va fi comunicat vreo somatie si titlu executoriu, sau vreun act de instituire a sechestrului. V-au comunicat aceste acte? Daca v-au comunicat aceste acte si mai sunteti in termen, puteti face contestatie la executare. Oricum, pentru o evaluare a situatie cat mai corecta trebuie sa vorbiti cu un avocat care sa vada actele.
Prescriptie extinctiva
babau
Procedura de executare silita a inceput in anul 2005 luna octombrie, prin comunicarea titlului executoriu si a somatiei de plata,in luna urmatoare inceperii ... (vezi toată discuția)