avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... State plata nepredate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

State plata nepredate

Buna ziua, as dori sa va intreb, ce se mai poate face in situatia in care in perioada 1996-2001 nu au fost predate statele de plata la ITM , iar in cartea de munca sunt specificate majorarile salariale conf contract, dar la inchere contract este specificat: nu s-au predat statele de plata. Acum la pensionare, mi s-a respins dosarul de pensie, deoarece nu mi se considera vechime acea perioada. Ce ma sfatuiti sa fac?
Am incetat activitatea stiin da am anii suficienti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 7 Iunie 2018
Solicitati firmei unde ati lucrat sa va emita o adeverinta conform anexei 14 din HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare in vederea pensionarii.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si solicita instantei sa aprobe ca firma sa depuna statele de plata la dosar si la ITM, respectiv efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
Instanta nu va aproba niciodata asa ceva : sa depuna state la ITM , atat timp cat de la 01.01.2011 nu se mai depun documente la ITM.
Este in discutie perioada 1996-2001 cand se depuneau statele de plata la ITM.
Nu are relevanta perioada la care se face referire.

Daca angajatorul le-a depus in acea perioada si are viza ITM-ului , atunci cu o adresa se pot depune in copie xerox , cu mentiunea conform cu originalul, dupa care se poate solicita rectificarea inscrierilor efectuate in carnetul de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa citim cu atentie ce scrie utilizatorul, citez: "..... in cartea de munca sunt specificate majorarile salariale conf contract, dar la inchere contract este specificat: nu s-au predat statele de plata..."
Cert este ca numai printr-o hotarare judecatoreasca definitiva se poate rezolva problema.

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime in munca helen68 helen68 Am lucrat in perioada sept 2010 pana in iulie 2011 la o agentie imobiliara. Acestia nu au completat cartea de munca si nici nu mi-au eliberat adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta - grupa a doua de munca lovediao5@yahoo.com lovediao5@yahoo.com buna ziua,sunt medic veterinar si lucrez din anul 1996 in cadrul unui laborator sanitar veterinar.In anul 1990 s-a redactat un proces verbal de directie cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ianu ianu am facut sesizare la itm arad fostului angajator pentru neachitarea drepturilor salariale,neacordarea concediului de odihna,orelor suplimentare,cat si pentru ... (vezi toată discuția)