avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor (1 an)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor (1 an)

In cazul divortului cu un copil minor, fara partaj, intrucat nu avem mare lucru de impartit (fiecare ramane cu ce si-a cumparar din banii personali, nu am avut banii la comun) pentru a obtine custodia exclusiva a copilului, nu comuna, deoarece nu vreau sa depind mereu de sot, pe care oricum nu-l intereseaza de copil, cum ar trebui sa procedez? Formulez doua actiuni? Una pentru custodie si cealalta ptr pensie alimentara?
Cam cat timp dureaza ambele procese? Ce procent din salariu se acorda ptr pensia alimentara? Eu stiam de un sfert,insa ma intreb, daca la schimbarile de anotimp, copilul fiind in crestere, la diverse activitati scolare sau extrascolare, nu va trebui sa plateasca suplimentar sau ramane doar la apreciere lui? Mentionez ca ne-am despartit in fapt de 3 luni si a venit cand a avut chef la copil, nu a sunat sa intrebe daca e bine, nu a contribuit cu mare lucru d p d v financiar). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:38, 5 Iunie 2018
Buna seara,
Doar daca sotul este deacord cu exercitarea autoritatii parintesti de dumneavoastra se poate.
In caz contrar .. e fff greu.
Daca tatal nu-si da acordul din reavointa sau imposibilitate, va puteti adresa instantei solicitand sa pronunte o sentinta care sa substituie acest acord si se poate cere pe 3 ani!
Cu privire la partaj, daca exista un bun imobil cumparat impreuna sau o masina atunci va trebui sa dezbateti si partajul pentru ca in sentinta sa se constate ca bunurile SUNT proprietatea cuiva si acela poate dispune de ele.
Nu cred ca aveti sanse la custodie exclusivă.
Poate in viitor...nu acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Tansfer copil gradinita MAMA76 MAMA76 Buna seara,as putea transfera copilul de la gradinita dintr-un judet in altul?Tin sa va anunt ca nu mai locuiesc impreuna cu tatal ,el fiind unul ... (vezi toată discuția)
Custodie comună în proces de stabilire paternitate Utilizator_cereopinie Utilizator_cereopinie Buna ziua! Am și eu un băiețel de un an și jumătate și am intentat proces pt stabilirea paternității și pensie alimentară. Menționez că s-a făcut ... (vezi toată discuția)