avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună în proces de stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună în proces de stabilire paternitate

Buna ziua!
Am și eu un băiețel de un an și jumătate și am intentat proces pt stabilirea paternității și pensie alimentară. Menționez că s-a făcut testul și s-a stabilit paternitatea, dar în sentința se spune că avem custodie comuna și drepturi egale. Eu nu am cerut așa ceva și nici pârâtul nu a cerut în întâmpinare. Este normal că judecătoarea sa se pronunțe pt ceva ce nu s-a cerut? Tatăl copilului nu m-am ajutat până acum și cred că este normal sa ceara el aceste drepturi dacă dorește, nu sa se acorde din oficiu. Mă poate lămuri cineva? Va mulțumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Utilizator_cereopinie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizator_cereopinie , utilizator 23:25, 16 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform Codului civil, în situația stabilirii paternității instanța stabilește și modul de exercitare a autorității părintești, chiar dacă părțile nu au cerut nimic. Dvs vroiați ca tatăl să aibă doar obligații, nu și drepturi. Ca să se întâmple asta, trebuie să existe motive temeinice.

Dvs trebuia să cereți exercitarra autorității părintești exclusive dacă doreați aceasta, acum trebuie să obțineți această autoritate părintească exclusivă tot pe calea instanței. Luați legătura cu un avocat șă vedeți daăc aveți motive de apel. Dacă nu aveți, trebuie să faceți o cerere de sine stătătoare de exercitare a autprității părintești exclusive.

Succes,

Art. 438
Situaţia copilului
(1) Prin hotărârea de admitere a acţiunii instanţa se pronunţă şi cu privire la stabilirea numelui copilului, exercitarea autorităţii părinteşti şi obligaţia părinţilor de a-l întreţine pe copil.

Eu am avut avocat in acest proces si mi-a spus de mai multe ori că acest proces este pt stabilirea paternității. Dacă dorește custodie comună, va trebui să mă dea în judecată . Oricum in urma acestui proces mă așteptam să fie un program de vizită. Menționez că timp de un an și jumătate , nu am primit ajutor de la tatăl copilului, îl cresc singura cu tot ce implica. Dimpotrivă, el spune că ne-a lăsat pt că noi am fi fost o povară pentru el și vrea să își trăiască viața. Pentru acest lucru, nu înțeleg de ce un bărbat care își abandonează copilul are custodie comuna și aceleași drepturi că și mine care duc tot greul..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Utilizator_cereopinie:
Nu cerceta aceste legi
Că eşti nebun când le-nţelegi
(G.Coşbuc-Moartea lui Fulger)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea va da dreptul sa declarați apel.
Se va analiza în apel situatia expusă.
Apelul trebuie însă motivat.
Mulțumesc domnule.claudiu Lascoschi pt răspuns. Am discutat cu Dna avocat care m-a reprezentant și mi-a spus că putem face recurs. Dar sunt cam sceptică că voi rezolva ceva, având în vedere că instanța s-a pronunțat pt ceva ce eu nu am cerut. Am văzut că tendința este că ,daca ceri pensie alimentară, tatăl are obligații și pt asta i se acordă și drepturi. Eu sunt singură susținătoare a copilului de când s-a născut și nu s-a ținut cont de acest lucru. Bănuiesc că, și dacă fac recurs, șansele mele sunt minime.

Alte discuții în legătură

Test adn si pensie de intretinere intr-un singur proces costingh costingh buna ziua. care sunt pasii care trebuie urmati in obtinerea de catre mama a unei pensii alimentare pentru un minor din afara casatoriei, nerecunoscut de tata. ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)